Sass Jordan – Rebel Moon Blues
Format: CD – LP / Label: Stony Plain Records / Bertus
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

‘Racine’ uit 1992 is nog steeds het beste album dat Sass Jordan ooit uitbracht. Daar is ze het zelf niet helemaal mee eens, maar toch was er in 2017 ineens ‘Racine Revisited’ waarin ze alle liedjes van die plaat nog eens opnam op de manier waarop in de jaren ’70 muziek werd vastgelegd, namelijk met zijn allen tegelijk in de studio.

‘Rebel Moon Blues’ is haar negende wapenfeit, waarop de Brits-Canadese een mix van wat oudere en nieuwere covers presenteert, aangevuld met een original, het geweldige The Key. Jordan trapt af met funky en geweldig klinkende Leaving Trunk, van Sleepy Joe Estes, waarin ze vocaal op haar toppen presteert en indrukwekkend wordt ondersteund door Steve Marriner op de bluesharp.
Na het wat niemendallerig klinkende My Babe van Willie Dixon, is de intensiteit weer terug op het Kevin Moore-nummer Am I Wrong, met fantastisch slidegitaarwerk.
Daarna is het tijd voor een verrukkelijke interpretatie van het ook van The Allman Brothers bekende One Way Out (Elmore James), gevolgd door ook weer een uitstekende vertolking van Leon Russells Palace Of The King.
Too Much Alcohol
is natuurlijk vooral bekend van Rory Gallagher, maar Jordan trekt het helemaal naar zich toe. Het bekendste nummer hier is Still Got The Blues van Gary Moore, dat een natuurgetrouwe behandeling ondergaat.

‘Rebel Moon Blues’ is een uitstekend visitekaartje van de in Montreal woonachtige blueszangeres; enige minpuntje: het album is aan de korte kant.

Tracklist:
01. Leaving Trunk
02. My Babe
03. Am I Wrong
04. One Way Out
05. Palace Of The King
06. The Key
07. Too Much Alcohol
08. Still Got The blues

Website: Sass Jordan

Tour:
31.05 – Ribs & Blues Festival, Raalte
01.06 – Luxor Live, Arnhem
03.06 – Manifesto, Hoorn
04.06 – Mezz, Breda
05.06 – P60, Amstelveen
06.06 – Iduna, Drachten

photo Derek Sharp