Sari Schorr – Live in Europe
Format: CD – Digital / Label: Manhaton Records
Release: 2020

Tekst: Filip Heidinga

In 2016 bracht Sari Schorr haar eerste album, ‘A Force of Nature’, uit en veroverde de blueswereld binnen no-time. Twee jaar later kwam de opvolger, ‘Never Say Never’ getiteld, dit een beetje meer rock was dan haar eerste album. Sari Schorr speelt veel in Europa en heeft in Nederland bijvoorbeeld op het Ribs & Blues festival gespeeld (2017). Twee jaar na haar laatste studio album komt Sari nu met haar eerste live album, ‘Live in Europe’, met tien live nummers en twee akoestische bonus tracks.

The New Revolution is het perfecte begin van het album. Het nummer rockt en geeft Sari en haar band de kans om meteen groot uit te pakken. The New Revolution is een nummer over vrijheid en Sari en haar band laten meteen horen dat ze een topact zijn. Het volgende nummer, Demolition Man sluit mooi bij het eerste nummer aan. Demolition Man begint met de Hammond van Bob Fridzema waarna we de rauwe stem van Sari Schorr horen.
Het is leuk om te horen dat alle bandleden hun kans krijgen om te schitteren en voor toetsenist Fridzema is dat vooral dit nummer. Met Ain’t Got No Money gaat het tempo heel iets naar beneden en is het tijd voor Ash Wilson om zijn kunsten te laten horen op de gitaar.
Ain’t Got No Money komt net als Demolition Man van haar eerste album ‘A Force of Nature’. Later horen we ook nog Damn The Reason en Black Betty van dit album.
Vier nummers van haar eerste album tijdens dit concert. Van haar tweede album, ‘Never Say Never’, horen we vijf nummers tijdens deze show, een mooie mix dus. Van dat laatste album komt ook het volgende nummer, Turn The Radio On. Een perfect nummer voor op de radio, zou ik zeggen. Het nummer biedt een kleine adempauze en is een lekker popnummer.
Het vrolijke gevoel van Turn The Radio On hebben we ook even nodig want bij het volgende nummer slaat de sfeer volledig om. Damn The Reason gaat over huiselijk geweld en wordt met zeer veel gevoel door Schorr gebracht, een prachtig nummer. Drummer Roy Martin begint het volgende nummer, het enige nummer van dit concert wat nog niet eerder door Sari Schorr is uitgebracht. De cover I Just Want To Make Love To You. Een geweldige uitvoering van dit nummer wat wordt gerekt tot maar liefst tien minuten.
Na I Just Want To Make Love To You gaat het gas er weer flink op met de rocker Thank You, waarin ze haar ex bedankt voor helemaal niks. Valentina gaat verder waar Thank You ophoudt en rockt niet alleen maar swingt ook lekker.
Back To LA is weer zo’n radiovriendelijk nummer die een beetje aan Bruce Springsteen doet denken. Het laatste nummer van dit optreden is de cover Black Betty, bekend van de versie van Leadbelly maar daarna vele malen gecoverd. Sari en haar band lukt het om van dit overbekende nummer een eigen versie te maken.

Als bonus krijgen we nog twee akoestische nummer te horen: Ready For Love (een cover van Bad Company) en King of Rock and Roll (van haar Never Say Never album). Met deze twee nummers laat Sari horen dat ze niet alleen een rockende, swingende blues show kan neerzetten maar ook een kleine intieme show kan neerzetten.

Kortom: We gaan de komende jaren nog veel van Sari Schorr horen, dat bewijst dit album zeker. Met recht een top live album van een geweldige zangeres en haar band.

Tracklist:
01. The New Revolution
02. Demolition Man
03. Ain’t Got No Money
04. Turn The Radio On
05. Damn The Reason
06. I Just Want To Make Love To You
07. Thank You
08. Valentina
09. Back To LA
10. Black Betty
11. Ready For Love (acoustic bonus track)
12. King of Rock and Roll (acoustic bonus track)

ASH WILSON (Guitar)
MAT BEABLE (Bass)
ROY MARTIN (Drums)
BOB FRIDZEMA (Keys)

Website: Sari Schorr