Red Red – Long Black Train
Format: Single / Label: Naked Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Met deze debuutsingle, Long Black Train, van de Belgisch/Amerikaanse formatie Red Red hebben we een zeer bijzondere schijf te pakken. Deze band weet namelijk op een zeer inventieve wijze de blues te combineren met stromingen als psychedelische rock en hip-hop. Dat laatste komt met name door de turntable bijdragen en de voice samples van de Amerikaan DJ Courtasock. Naast deze turntable wizard bestaat de band uit Tom Beardslee(zang, lapsteel, gitaar, luit, banjo), Chris Forget (bas) en Pieter Vandergrooten (drums).

Een goed voorbeeld van hun stijl is het titelnummer van deze single, Long Black Train (ft. Belle Starr). Een nummer waarin Allman Brothers Band-achtig gitaarwerk samen gaat met funky rock, vooral geleverd door de zeer funky groovende ritmesectie.
Tom Beardslee is te horen op zijn huilende lapsteel en op de twangende gitaar terwijl DJ Courtasock er lustig, maar niet te dominant, op los scratcht.

In The Pines is een nummer dat een stuk donkerder klinkt. Een haast swampblues-achtig nummer met ziedende scratches van DJ Courtasock en een schroeiend en beklemmend geluid.

Ik zie nu al uit naar een debuutalbum van Red Red. Heel bijzonder bandje!

Tracklist:
01. Long Black Train
02. In The Pines

Website: Red Red