Laura Tate – Live From El Paso
Format: CD / Label: 811 Gold  Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Zangeres Laura Tate is met dit live album aan haar vijfde album toe maar is bij ons nog niet echt bekend. Met dit in het McKelligon Canyon Amphitheater opgenomen album doet Laura een poging om dat te veranderen.

Naast een carrière als zangeres is Laura ook druk bezig geweest als maakster van muziekvideo’s, documentaires en reclames.

De Texaanse schone wordt haar nieuwe album begeleid door een klasseband, die bestaat uit Terry Wilson (bas), Tony Braunagel (drums),  Jeff Paris (piano), Doug Hamblin (gitaar), Lee Thornbug (trombone), Darrell Leonard (trompet), Joe Sublett (saxofoon) en Teresa James (backing vocals).

De muzikale stijl van Laura gaat van jazz naar bluesy soul. Laura’s stemgeluid is van het verzorgde intieme en jazzy soort, dus verwacht hier geen rauw doorleefd stemgeluid.

Geopend wordt met de zeer loom deinende rumba No Place To Hide, afkomstig van Laura’s album “I Must Be Dreaming”. Een jazzy bluesnummer met een warme blazerssectie.
I’ll Find Someone Who Will werd geschreven door Terry Wilson en Teresa James en onder andere opgenomen door Coco Montoya. Op dit album is er sprake van een pittige bluesshuffle met funky grooves en hoekig pompende blazers.

De verrassing op dit album is de cover van de Thin Lizzy klassieker The Boys Are Back In Town, dat compleet verbouwd is tot een swingende jazz shuffle. Met de cover van Ruth Brown’s I Need A Man doet de blues volop zijn intrede. De priemende gitaar van Doug Hamblin en de soepele jazzpiano vallen hier vooral op.
De cover van Irma Thomas’ Hittin’ On Nothing is een soepel rollend rhythm & bluesnummer. Can’t Say No zit in de intieme nachtclub jazzhoek en doet een klein beetje aan Sade’s “Smooth Operator” denken. Ook Mel Harker’s Cowboy Jazz zit in die nachtclub hoek.

De sfeer blijft zwoel in Still Got The Blues met prima bijtend gitaarwerk. Er wordt ook uitbundig geswingd in het Minnie The Moocher-achtige What A Way To Go.
Laura en haar band sluiten af met de intiem swingende soul van If That Ain’t Love.

 Als je je blues flink jazzy wilt hebben zit je met dit live album van Laura Tate goed!

Een intieme, zacht swingende concertregistratie!

Tracklist:
01. No Place To Hide
02. I’ll Find Someone Who Will
03. The Boys Are Back In Town
04. I Need A Man
05. Hittin’ On Nothing
06. Can’t Say No
07. Still Got The Blues
08. Nobody Gets Hurt
09. What A Way To Go
10. Cowboy Jazz
11. Big Top Hat
12. If That Ain’t Love

Website: Laura Tate