++++Rae Gordon Band - Wrong Kind Of Love

Rae Gordon Band – Wrong Kind Of Love
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Release: 2019

Het zal je als band toch gebeuren! Doe je in 2017 mee aan de International Blues Challenge en dan krijg je van jurylid Walter Trout een dikke tien!

Dat overkwam de Rae Gordon Band uit Portland. Een band rond zangeres Rae Gordon, die verder bestaat uit Kivett Bednar (gitaar, producer), Pat McDougall (toetsen), Ed Pierce (drums), Joseph Conrad (bas), Allan Kalik (trompet) en Scott Franklin (saxofoon).
De band heeft een nieuw, vierde, album uitgebracht waarop het geluid van de band als zeer soulvol te omschrijven is. Soulblues met regelmatig opduikende swingende funkgrooves.
De stem van Rae Gordon klinkt als een rauwe mix van Etta James, Beth Hart en Elkie Brooks. Zeer doorleefd en soulvol dus!

Die zang is gelijk al goed te horen in de opener van het album Comin’ Back For More. Een broeierig funky bluesnummer met een loom pompend orgel en stotende blazers. Dat wordt gevolgd door de luie soulblues swinger Don’t Look Now. Een uiterst ontspannen shuffle met krachtige bluesy zang en priemend gitaarwerk.
How You Gonna een fraaie soulballad met zacht zwevende blazers en een romig soulorgel en uiteraard de doorleefde zang van Rae. Might As Well Be You is daarna een zeer opgewekt groovend funky bluesnummer met de band in uiterst stuwende vorm. Een energiek nummer met een haast gospel-achtige energie. De slowblues Sea Of Blue heeft een behoorlijk hoog “I Put A Spell On You” gehalte en schuifelt langzaam, maar zeer intens, voort, gedragen door de zwevende orgelklanken van Pat McDougall. Kivett Bednar levert hier een snijdende harde gitaarsolo af. Na diens schroeiende gitaarklanken opent Wrong Kind Of Love. Een onweerstaanbaar soulvol groovend nummer. How Much I Love You So is een voorbeeld van “ouderwetse” rhythm & blues. Een shuffle met een geluid waarbij je aan het oudere werk van Carla of Irma Thomas moet denken.
Dit nummer wordt gevolgd door de weelderig zwevende ballad Got To Have You met een gevoelige rol voor de blazers. Het loom pompende Last Call is een shuffle waarin het “laatste rondje” vergeleken wordt met de laatste kans die iemand in een relatie aangeboden krijgt.
De band sluit het album op een stuwende funky wijze af met het pompende Get Right With The World.

Walter Trout heeft het zeer goed gezien! The Rae Gordon Band is namelijk een indrukwekkende soulvolle bluesband met een prima vierde album!

Tracklist:
01. Comin’ Back For More
02. Don’t Look Now
03. How You Gonna
04. Might As Well Be You
05. Sea Of Blue
06. Wrong Kind Of Love
07. How Much I Love You So
08. Got To Have You
09. Last Call
10. Get Right With The World

Website: Rae Gordon Band

+Rae Gordon Band -Photo by Alex McDougall
Photo by Alex McDougall