Post Animal – Forward Motion Godyssey
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Polyvinyl Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse band Post Animal, uit Chicago, zorgt met hun tweede album voor een zeer prettige progrock verrassing. Dat doen ze door lekkere ouderwetse progrock in een modern, eigentijds, jasje te steken. Het resultaat is een verbluffend lekker album!

De band bestaat uit Dalton Allison (zang, bas), Jake Hirshland (gitaar, toetsen), Javi Reyes (gitaar), Matt Williams (gitaar) en Wesley Toledo (drums).

Hun album start met Your Life Away. Een sprankelend zwevend nummer met dromerige zang dat een mix lijkt van Pink Floyd en het kunstzinnige Foals geluid. Een zeer indrukwekkende opener!
Daarna gaat de band over op de spacerock in de beste zoemende Hawkwind traditie met Post Animal. Een fel stuwend nummer waarin ook complexe Rush-achtige breaks opduiken.
In Schedule is de popinvloed wat groter. Een Klaatu-achtig nummer met een behoorlijk synthesizer gehalte. Vervolgens is Fitness een monotoon, bedwelmend nummer met een haast Indiaas mantra gevoel. Een nummer, dat uiteindelijk in stevige bombastische prog eindigt.
Ook In A Paradise is behoorlijk stevig. Een nummer waar Rush fans blij van gaan worden met harde, sompige riffs, complexe breaks en een uitzinnig gierende climax.
The Whole is een donker nummer met pulserende synthesizers in de beste Krautrock traditie. Dat wordt gevolgd door het hoekige, funky, prognummer How Do You Feel met een zwaar zoemende bas.
Zou progrock het goed doen op de dansvloer? In het geval van Safe Or Not zeker! Zeker als er een Scissor Sisters groove aan het nummer toegevoegd wordt. “The Art School Dance goes on forever”!
Private Shield zweeft richting de romige space-progrock. In de zangpartijen zijn Yes invloeden te bespeuren, die samengaan met diep fuzzende haast Stoner Rock-achtige riffs. Het blijft stevig in Damaged Goods. Een beuker met een Queens Of The Stone Age-achtige intensiteit, afgewisseld met King Crimson-achtige grooves.
Met de zwevende ballad Sifting, waarin ook verpletterend harde bombast riffs opduiken, neemt Post Animal afscheid.

Post Animal bewijst met hun tweede album dat zij tot de top van de hedendaagse progrock scene horen!

Tracklist:
01. Your Life Away
02. Post Animal
03. Schedule
04. Fitness
05. In A Paradise
06. The Whole
07. How Do You Feel
08. Safe Or Not
09. Private Shield
10. Damaged Goods
11. Sifting

Website: Post Animal