Polly & Bruce – Acid Love
Format: CD – vinyl LP – Digital / Label: Hollow Horse Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Opnieuw duikt er een prima Nederlandse Americana act op! Schijnbaar vanuit het niets. Schijnbaar, want het duo Polly & Bruce bestaat uit Sanne Samina Hanssen (zang, bugel) en Woody Veneman (zang, gitaar, bas, keyboards, bluesharp en sampler).
Woody heeft een verleden in bands als het Beukorkest en het duo Woody & Paul. Hij ontmoette Sanne tijdens de werkzaamheden voor de theatervoorstelling Onder Het Melkwoud en daar bleken hun stemmen wonderwel bij elkaar te passen.

En dat is op dit album dan ook goed te horen! Het album werd geproduceerd door Roel Blommers (Mozes & the Firtborn) en Polly & Bruce kregen hulp van Brian Pots op de citer (van de band Pauw) en de percussie van Thom Dubé (o.a. van Het Droste Effect).

Het album begint met het heerlijk zwevende Here Comes The Night, dat speciaal geschreven werd voor de bioscoopfilm “De Liefhebbers” uit 2019. Bruce heeft een warme intieme stem en Polly neemt de engelachtige achtergrondzang voor haar rekening.
Shadow Of A Sign is een luchtig deinend nummer waarin blijkt hoe goed de stemmen van het duo bij elkaar passen. Het intro van Keep It Dark doet even denken aan het intro van Queen’s “Under Pressure”. Dit is een tegen de rockabilly aanleunend nummer met een stuwende galmende gitaar en lekker zonnige zang. En onsterfelijke teksten als “Fuck art, let’s dance” en “Don’t piss on my back and tell me it’s raining”.
In het broeierige, lome Body Builder, de single van het album, zorgt Polly weer voor de engelachtige tweede stem. In het intieme The Man Who Said No klinkt haar zang zelfs Duncan Laurence-achtig.
Bruce’s schroeiend brullende bluesharp is te horen in het broeierige Lioness Of The Dunes waarin de galmend pompende piano ook een voorname rol speelt.
Zijn bluesy gitaarwerk valt op in de zinderende donkere ballad Cowboy Kelly Catastrophe. Een nummer, dat zeer geschikt is voor de soundtrack van Peaky Blinders. De satijnzachte stem van Polly zorgt voor een bedwelmend effect in het Oosters aandoende Charcoal Frame Of Mind.
Door het desolaat galmende Sudden Beauty werd ook ik gevloerd. Straight To You gaat, met zijn hartverscheurende harmonica, meer de Dylanesque folk kant met zwoel gekreunde spoken words van Polly.
De intieme ballad Acid Love sluit dit album af.

Dit album van Polly & Bruce is het zoveelste bewijs dat er in ons kleine landje een groot aantal zeer getalenteerde Americana artiesten rondloopt.

Tracklist:
01. Here Comes The Night
02. Shadow Of A Sign
03. Keep It Dark
04. Body Builder
05. The Man Who Said No
06. Lioness Of The Dunes
07. Cowboy Kelly Catastrophe
08. Charcoal Frame Of Mind
09. Sudden Beauty
10. Straight To You
11. Acid Love

Website: Polly & Bruce