Nico Brina – Lucky Blues Travelers
Format: CD / Label: Stormy Monday Records
Release: 2020

Tekst: Martin van der Velde

Met de uitgave van ‘Lucky Blues Travelers’ is Nico Brina toe aan zijn achttiende album. Ondertussen is deze Zwitserse piano virtuoos ruim vijfendertig jaar onderweg, een feit dat hij vorig jaar nog vierde met een optreden tijdens het Internationale Boogie Festival in Normandie in Frankrijk.

Ondertussen heeft hij al weer een volgend feestje te vieren, zijn twintig jarig samenwerkingsverband met de slagwerkers Tobias Schramm en Charlie Weibel en beiden spelen dan ook afwisselend op alle stukken van dit album mee. Dus ditmaal geen solo stukken van Nico Brina.

Voor deze gelegenheid heeft hij al zijn vertrouwde muzikanten in de studio uitgenodigd om een paar tracks in te spelen en zo horen we Michael Brand (Bugel), Bruno Kyburz (Saxofoon en Klarinet), Pete Borel en Lucky Wuthrich (Gitaar) Pat en Eisse Hormes (contrabas), Vincent Lachat (Trombone) en Rolf Hasler (Saxofoon) voorbij komen. Tevens heeft Nico Corinne Wenger als gast vocaliste tot zijn beschikking en zorgt zijn broer Raffael Brina her en der voor tweede stem ondersteuning.

Een hele lijst aan muzikanten en even zoveel aan stijlen hoor je op ‘Lucky Blues Travelers’ voorbij komen. Van de twintig tracks tellen we veertien speciaal voor dit project opgenomen stukken, Red Crocodile, That’s My Way, Buzz Me, Dancing Mosquito, Tip Of My Tonque en Two Rabbits On A Blind Date, met blazers ondersteuning zijn van eerder verschenen albums geselecteerd.
Heerlijke Piano blues ( Blues Stay Away From Me en Blues With A Feeling), vlotte Boogie stukken (Happy Ol’ Boy en Backyard Boogie) volgen traditionals en klassiekers als Nobody Knows You When You’re Down And Out, Wonderful World met een prima zingende Corinne Wenger en Stand By Me op zeer smaakvolle wijze af.
Tobee’s Boogie en Charlie’s Boogie, vernoemd naar de beide slagwerkers besluiten met vlot boogie spel ‘Lucky Blues Travels’.

Een zeer gevarieerde cd die naast Boogie, Blues en Rock ’n Roll een aantal smaakvol ingespeelde klassiekers bevat. Nico Brina geeft alle ruimte aan zijn solisten om te soleren, maar pakt zelf ook op gezette tijden even flink uit met fenomenaal pianospel. Wolfgang schmidt en Alf List hebben wederom een  fijne uitgave aan hun Stormy Monday Records label toegevoegd.

Tracks:
01. Blues Stay Away From Me
02. Choo Choo Ch’ Boogie
03. Happy Ol’ Boy
04. Blues With A Feeling
05. Feel So Bad
06. Nobody Knows You When You’re Down And Out
07. Red Crocodile
08. That’s My Way
09. Wonderful World
10. Bingo Bongo Boogie
11. Buzz Me
12. Reconsider Baby
13. Backyard Boogie
14. Stand By Me
15. Early In The Morning
16. Dancing Mosquito
17. Tip Of My Tonque
18. Two Rabbits On A Blind Date
19. Tobee’s Boogie
20. Charlie’s Boogie

Website: Nico Brina