Recensie: Nancy Wilson – You And Me

 

Nancy Wilson - You And Me

Nancy Wilson – You And Me
Format: CD / Label: Carry On Music Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

In de Canadese band Heartzijn het vooral de powervocalen van Ann Wilson, die de meeste aandacht opeisen. Zus Nancy Wilson speelt altijd een bescheiden rol met haar gitaarspel en zang.

Daarom is het goed dat zij nu een soloalbum uitgebracht heeft waarop we kunnen beluisteren over welke kwaliteiten zijn nu echt beschikt.

De muziek op dit album verschilt niet echt heel veel met het geluid van Heart. Ook hier worden power ballads afgewisseld met krachtige rockers.

Nancy heeft een prima stem, die zowel intiem als krachtig rockend kan klinken. Van de intiemere nummers op dit album valt de tedere ode aan Nancy’s moeder You And Me op door het heerlijk intieme geluid.

Walk Away is een power ballad in de beste Heart traditie. Krachtig en emotioneel. Dat gaat ook op voor I’ll Find You. Heel intiem is het eerbetoon aan Eddie Van Halen in 4 Edward, dat door Nancy op haar zwiepende akoestische gitaar wordt uitgevoerd.

The Boxer is een cover van het Simon & Garfunkel nummer en hier hoor je Sammy Hagar in zijn rol van Art Garfunkel.

De single The Rising is een sprankelend stuwende Bruce Springsteen cover.

Nancy laat horen dat zij ook behoorlijk kan rocken. Zo klinkt zij in Party At The Angel Ballroom wild rockend, op een haast punky wijze, hetgeen niet zo gek is als je weet dat zij hier wordt bijgestaan door Foo Fighters drummer Taylor Hawkins en Guns N’ Roses bassist Duff MacKagan. En dit alles onder het motto “it’s a party in heaven so we can party like hell”!

The Dragon is een ode aan de overleden Layne Staley van Alice In Chains. En geheel in stijl van diens muziek klinkt Nancy hier gemeen en fel rockend.

The Inbetween opent op een Supertramp-achtige wijze en gaat als luchtig swingende rocker verder met een aanstekelijk swingend geluid.

Dit soloalbum van Nancy Wilson kan blindelings aangeschaft worden door alle Heart fans!

Tracklist:
01. You And Me (ft. Sue Ennis)
02. The Rising
03. I’ll Find You
04. Daughter
05. Party At The Angel Ballroom (ft. Taylor Hawkins & Duff McKagan)
06. The Boxer (ft. Sammy Hagar)
07. Walk Away
08. The Inbetween
09. Dreams (ft. Liv Warfield)
10. The Dragon
11. We Meet Again
12. 4 Edward

Website: Nancy Wilson