Recensie: David Pippin Group – Wednesday Night Sessions

 

David Pippin Group - Wednesday Night Sessions

David Pippin Group – Wednesday Night Sessions
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

David Pippin is een getalenteerde gitarist uit Carrollton, Georgia, die tot tweemaal toe de Atlanta Blues Challenge won. Samen met zijn David Pippin Group heeft hij een nieuw album uitgebracht waarop blijkt dat deze band zeer veelzijdig is.

De band bestaat uit David Pippin (zang, gitaar), Jonathan Dorsey (bas), Alex Burley (keyboards) en Chuck Smith (drums).

Er staat een aantal stevige bluesrock nummers op het album waarin de funk een grote rol speelt. Zoals in het luie funky Pale Blue Dot waarin Dave’s bijtende gitaar de overhand heeft naast het soulorgel van Alex Burley.

River Life, Pt. 2 is een donker bonkend bluesrock nummer met Dave’s genadeloos bijtende (slide) gitaar en zijn lome zang.

In de live uitvoering van Sugarcane kan je onmogelijk om de invloed van Jimi Hendrix heen. Een sfeervolle slowblues met vlammend gitaarwerk.

In het semi-akoestische Used To Be heerst een intiem deinend geluid en ook het met een cello opgesierde Mother’s Day is een intieme ballad.

De funk is weer terug in Bag In The Back met G. Love-achtige lome grooves. Het instrumentale Toro Rojo mixt bluesrock met Santana/Jeff Beck achtige jazz-rock. Dave’s gitaar speelt in dit nummer al gierend de hoofdrol. Lay Down The Funk is een instrumentaal nummer met broeierig groovende bluesrock en ingenieus gitaarspel.

Het album wordt stevig afgesloten met het donker rockende Saints. Een nummer dat zwaar klinkt in de beste Stoner Rock tradities met vlammend rauw gitaarwerk en een Vanilla Fudge-achtig orgel.

Dit album van de David Pippin Group zal voor velen een zeer prettige kennismaking zijn met een prima gitarist!

Tracklist:
01. River Life, Pt. 2
02. Pale Blue Dot
03. Used To Be
04. Sugarcane (live)
05. Bag In The Black
06. Mother’s Day
07. Toro Rojo
08. Walls
09. Lay Down The Funk
10. Saints

Website: David Pippin