Recensie: Misty Blues – One Louder

 

Misty Blues - One Louder

Misty Blues – One Louder
Format: CD / Label: Lunaria Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Eerst maar het slechte nieuws! Ik heb dus al tien albums van de band Misty Blues uit Massachusetts gemist! En daar baal ik van aangezien album nummer elf, ‘One Louder’, een uitstekend soulvol bluesalbum is.

De band bestaat uit Gina Coleman (zang, cigarbox gitaar), Aaron Dean (tenorsaxofoon, altsaxofoon), Seth Fleischmann (gitaar), Benny Kohn (piano), Diego Monque (bas), Bill Patriquin (bas, trompet) en Rob Tatten (drums).

Het is vooral de donkere warme en supersoulvolle stem van Gina die de aandacht trekt maar haar bandleden zorgen in elk nummer voor een zeer solide, vaak funky ondersteuning.

A Long Hard Way opent met Gina alleen op haar cigarbox gitaar, die ze weemoedig laat huilen. Dan valt de band in en ontstaat er een dromerige luie shuffle met een kreunende saxofoon.

Freight Car is een stuwend funky nummer met de huilende cigarbox gitaar van gast Justin Johnson. Zanger Big Llou Johnson (van de band Siriusxm Bluesville) zingt een duet met Gina in de schroeiende slowblues How The Blues Feels. Een nummer waarin de kreunende harmonica van Bob Stannard ook een belangrijke rol speelt.

This Life We Live is een fris funkly groovend nummer met een opgewekt gospelgeluid. In Hit You Back zit een intiem skankend geluid met een hoog soulgehalte door de zang van Gina.Een uitbundige New Orleans beat wordt ingezet in de swingende zydeco van Seal Of Fate met David Vittone op de pompende accordeon.

Het album eindigt met een drietal heerlijke nummers.

I’m A Grinder doet lui groovend behoorlijk aan ‘Yellow Moon’ van The Neville Brothers denken, de luie funk van Do My Thing aan Rufus (zonder Chaka Khan) en de afsluiter Take A Long Ride is een broeierig groovend duet van Gina met Joe Louis Walker.

Misty Blues nestelt zich bij mij, en hopelijk ook bij veel anderen, aan de top van de soulvolle bluesartiesten.

En nu maar op zoek naar die andere tien albums….

Tracks:
01. A Long Hard Way
02. Freight Car
03. How The Blues Feels
04. This Life We Live
05. Birch Tree
06. Leave My Home
07. Hit You Back
08. Seal Of Fate
09. I’m A Grinder
10. Do My Thing
11. Take A Long Ride

Website: https://www.mistybluesband.com/