Recensie: Vendetta Drive – Vendetta Drive

 

Vendetta Drive - Vendetta Drive

Vendetta Drive – Vendetta Drive
Format: CD / Label: Captain Organ Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Opnieuw duikt er een nieuwe Nederlandse band op die, na DeWolff, het Hammond orgel hard laat gieren en ronken. Ik heb het dan over de band Vendetta Drive uit Horst, die bestaat uit Ray Groothuis (Hammondorgel), Joep Hoebers (zang, gitaar), Luc Verdellen (bas) en Rens Coenen (drums).

Hun geluid is vooral door het geluid van Deep Purple, in hun David Coverdale/Glenn Hughes periode, geïnspireerd maar daarnaast kom je ook elementen van Uriah Heep en zelfs Manfred Mann’s Earth Band tegen.

De band opent het album met het vlammende Move waarin het ronkende Hammond orgel van Ray Groothuis een belangrijke rol speelt naast de soulvolle zang van Joep Hoebers in een stevig funky riffend nummer.

In Sugar Honey wordt het Deep Purple geluid met Manfred Mann’s Earth band invloeden vermengd met een broeierig groovend nummer als resultaat. Vendetta Drive bewijst ook met ballads overweg te kunnen. Zo is My Blues Begins een nummer met sprankelend gitaarwerk, dat wat weg heeft van Hendrix’s ‘Angel’.

De sfeer blijft intiem in het zacht zwevende Renegade met warm bluesy, bij vlagen, jazzy gitaarspel. In Give It Time gaat de band weer op de rockende Deep Purple toer gevolgd door nog een sfeervolle ballad, Father Time, waarin het Purple geluid aangelengd wordt met een Uriah Heep-achtig geluid.

Hit And Run zit meer in de 70’s progressieve rock hoek met het intiem ronkende Hammondorgel in de hoofdrol. Joan Jacobs zingt hier een duet met Joep Hoebers. Pearls Before Swine is vervolgens weer een prima Deep Purple-achtige rocker.

De afsluiter, Till We Meet Again, valt enigszins uit de toon. Hoewel het hier om een fraai intiem akoestisch nummer gaat wijkt het toch iets te veel van de rest van het album af.

Liefhebbers van de Classic Rock uit de 70’s weten wat ze te doen staat. Kopen dit album!

Tracks:
01. Move
02. Sugar Honey
03. My Blues Begins
04. Renegade
05. Give It Time
06. Father Time
07. Hit And Run
08. Pearls Before Swine
09. Till We Meet Again

Website: https://vendettadrive.com/