Recensie: Big Llou Johnson – Big Man

 

Big Llou Johnson - Big Man

Big Llou Johnson – Big Man
Format: CD / Label: Golden Voice Audio Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Na het heengaan van de zeer geliefde “soul bromberen” Isaac Hayes en Barry White hebben de liefhebbers van dat soort stemgeluid er weer een nieuwe “brombeer” bij. Big Llou Johnson uit Chicago. Een lekker bluesy soort brombeer.
Big Llou is een zanger, acteur, voice actor en producer die op zijn nieuwe album een prima manier heeft gevonden om zowel bluesy als soulvol en jazzy te klinken.

De blues komt al gelijk aan de beurt in de opener Lightnin’ Strike. Een fel stuwende shuffle met de sensuele Isaac Hayes-achtige stem van Big Llou en de snijdende gitaar van Isiah Sharkey.

Big Man gaat meer de luchtig swingende soulblues kant op met een gastoptreden van Joe Louis Walker en een ‘Mr. Big Stuff’ (Jean Knight)- achtig geluid.

Chill On Cold is een loom pompende cover van het Dough MacLeod nummer met een hoofdrol voor de schroeiende harmonica van Russ Green.

In Let’s Misbehave gaat Big Llou op de jazzy Lou Rawls achtige crooner toer. Een zacht schuifelend nummer dat wordt opgesierd door de viool van Anne Harris.

Het hilarisch getitelde Shucky Duck Quack Quack is een lome bluesmambo met bijdragen van Anthony Dopsie op de accordeon en Chad Fournier op het washboard. Ook is er ruimte voor akoestische blues in Sunshine On Ya Face wederom met een sfeervolle vioolpartij van Anne Harris.

Vervolgens is Stuff To Do een energiek pompende shuffler met lekker priemend gitaarwerk. I Got The Fever is een slowblues met de warme blazers Mark Early (saxofoon) en Doug Woolverton (trompet). In Never Get Over Me gaat Big Llou nog een keer op de Lou rawls toer in een zachte heupwiegende mellow groover.

De afsluiter BEEZTHATWAYSOMTIMES funkt loom grooven uit je speakers uit met de luie donkere bromstem van Big Llou.

Een “big” album van een Big Llou Johnson, dat zowel de fans van de blues als van intiemere soulmuziek zal behagen.

Tracks:
01. Lightnin’ Strike
02. Big Man
03. Chill On Cold
04. Let’s Misbehave
05. Shucky Ducky Quack Quack
06. Sunshine On Ya Face
07. Stuff To Do
08. I Got The Fever
09. Never Get Over Me
10. BEEZTHATWAYSOMTIMES

Website: http://www.bigllou.com/