Massive Wagons – House Of Noise
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Earache Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Massive Wagons is een band uit Lancaster, die het punkrock geluid hoog in het vaandel heeft staan. Aanstekelijke nummers, die vol met aansekelijke riffs zitten en met een zeer enthousiast geluid.

Je kan aan dit album in sommige nummers ook horen dat een band als AC/DC niet onopgemerkt aan ze is voorbijgegaan.

De band bestaat uit zanger Baz Mills, gitaristen Adam Thistlethwaite en Stephen Holl, bassist Adam “Bowzer” Bouskill en drummer Alex Thistlethwaite en dit album is de opvolger van het album ‘Full Nelson’ uit 2018.

In de opener In It Together hoor je gelijk de AC/DC invloeden voorbijkomen. Een good-time rocknummer vol met aanstekelijke pompende riffs en een punkrockgeluid.
Bangin’ In Your Stereo opent met “Highway To Hell”-achtige gitaarriffs om vervolgens smerig rockend verder te pompen. Een lekker uitbundig nummer! House Of Noise is wederom een mix van riffrock en punkrock en gaat over het “plezierige” vooruitzicht om langzaam doof te worden in je eigen “house of noise” en daar bedoelt de band trouwens de chaos in je eigen hoofd mee.
De energieke rocker Freak City neemt je mee terug naar de 80’s geluiden van bands als bijvoorbeeld Zebrahead. In Hero gaat de band op de bluestoer in een loom pompend nummer waarin AC/DC wederom een lichted voorbeeld lijkt te zijn geweest.
Daarna word je compleet ondersteboven geblazen door de razende riffrock van Professional Creep. Een nummer met hilarische teksten als “you can’t vaccinate against being an asshole” en “you look like Meryl Streep, you’re a professional creep”. Pressure ragt daarna meedogenloos verder.
In het hilarische The Curry Song somt de band hun favoriete curry gerechten op in een Spin Doctors-achtig nummer. Sad Sad Song opent met een furieus riffende gitaar en ragt daarna onstopbaar verder. Hallescrewya opent met hemels zwevende zang, die echter geen lang leven beschoren is want de band barst al snel los in een meedogenloze punkrocker. Van het refrein worden ze trouwens in de “bible belt” nog steeds gillend wakker.
Als afsluiter heeft Massive Wagons gekozen voor een gepolijste ballad, Matter Of Time, en dat is jammer want dit gladde nummer valt wat mij betreft toch echt te ver uit de boot.

Als je van harde, enthousiaste en hilarische punkrock houdt, zit bij de Massive Wagons meer dan goed!

Tracklist:
01. In It Together
02. Bangin’ In Your Stereo
03. House Of Noise
04. Freak City
05. Hero
06. Professional Creep
07. Pressure
08. The Curry Song
09. Glorious
10. Sad Sad Song
11. Hallescrewya
12. Matter Of Time

Website: Massive Wagons