Malone Sibun –  Come Together
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Redline Music Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Gitarist Innes Sibun heeft al een behoorlijk indrukwekkende solocarrière op zijn naam staan. Deze bluesrocker gaat nu een samenwerking aan met de Britse zanger Marcus Malone onder de naam Malone Sibun, bijgestaan door Christopher Nugent (drums), Roger Inniss (bas), Stevie Watts (keyboards) en Chantelle Duncan (backing vocals).

Het resultaat van deze samenwerking is te horen op dit prima album waarop snijdend harde bluesrock afgewisseld wordt met zeer soulvolle en af en toe funkende rock. Met name door het rauwe stemgeluid van Marcus Malone duiken er meer dan eens vergelijkingen op met de Britse Classic Rockband Free.

Dat is gelijk al te horen in de opener Come Together. Een stevig groovende rocker met hard snijdend gitaarwerk en waarin op speelse wijze tekstfragmenten uit de gelijknamige klassieker van The Beatles opduiken. Het geluid van Free is zeer aanwezig in de log pompende bluesrocker Let Me Love You. Een soulvol nummer met uitstekend slidegitaarwerk van Innes Sibun.
I Want You Back klinkt minder zwaar en is een luchtig funkend soulbluesnummer waarin het bijtende gitaarwerk van Innes het voortouw neemt. Een nummer, dat qua stijl in het verlengde van “Ain’t No Love In The Heart Of The City” ligt.
Taste Of Your Love klinkt vervolgens meer folky. Dit nummer, met Innes onder andere op de mandoline, doet denken aan de folky nummers van Led Zeppelin. Halverwege wordt er overgeschakeld op Free-achtige rock.
Jodie is een spetterende rocker zonder al te veel poespas. Recht voor zijn raap rock a la Status Quo maar dan mét een prima sologitarist! So Tired Of Living is een slowblues waar de wanhoop vanaf spat met zeer gekwelde zang van Marcus Malone. Dit nummer is van dezelfde schoonheid als “Cold Cold Feeling” van Albert Collins. Vervolgens is Love Light weer een schroeiend harde rocker in de beste Classic Rock traditie. Ook She’s My Girl rockt behoorlijk maar dan op een meer smerige Faces/Black Crowes manier. Dat geluid is ook te horen in het zwierig rockende en soulvolle Rabbit Hole. De soulvolle shuffle Everyday’s A Miracle is de afsluiter van het album waarin een romig Hi soulgeluid vermengd is met een zeer intiem Hall & Oates geluid.

Dit album van Malone Sibun mag als een zeer geslaagde samenwerking worden omschreven. Eén van de betere bluesrock releases van de laatste tijd!

Tracklist:
01. Come Together
02. Let Me Love You
03. I Want You Back
04. Taste Of Your Love
05. Jodie
06. So Tired Of Living
07. Love Light
08. She’s My Girl
09. Rabbit Hole
10. Everyday’s A Miracle

Website: Malone – Sibun

Photo by Otto Woyczieniuk