Magnum – The Serpent Rings
Format: CD – LP – Digital / Label: Steamhammer / SPV
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Het Britse Magnum mag intussen gerekend worden tot het meubilair van de rockmuziek. De groep werd al in 1972 opgericht door de anno 2020 nog in de band verkerende zanger Bob Catley en gitarist/songschrijver/producer Tony Clarkin. Die laatste was ook weer het compositorische brein achter dit 21e studioalbum dat, niet verrassend, de bekende mix bevat van uitermate catchy, soms wat symfonische, hardrocksongs die worden opgeleukt met messcherpe koortjes, gitaristische hoogstandjes, fijne hooks en krachtige refreinen; ook de inbreng van toetsenist Rick Benton moet niet worden onderschat.
In een eerder stadium mochten we al kennismaken met single Not Forgiven, een heerlijke recht-toe-recht-aan-pomprocker die in een ander/beter (?) tijdsgewricht de hitlijsten onveilig zou maken.
Maar er zijn meer toppers tussen het elftal nieuwe Clarkin-composities zoals het imposante You Can’t Run Faster Than Bullets, het door de toetsen met een licht Supertramp-tintje opgesierde Madman Or Messiah, het progrockerige titelstuk, ach op de keper beschouwd staat er geen enkel minderwaardige song op deze plaat van de mannen uit Birmingham.

En als de hoes van The Serpent Rings dan ook nog eens een plaatje is, kunnen we alleen maar spreken van een aanrader voor de fervente rockfans. En voor deze recensent geldt: het is nog pas januari maar de eerste nominatie voor de persoonlijke eindlijst is binnen!

Tracklist:
01. Where Are You Eden ?
02. You Can’t Run Faster Than Bullets
03. Madman Or Messiah
04. The Archway Of Tears
05. Not Forgiven
06. The Serpent Rings
07. House Of Kings
08. The Great Unknown
09. Man
10. The Last One On Earth
11. Crimson On The White Sand

Website: Magnum

Concerten:
5 april, De Pul, Uden