Lukas Nelson & Promise Of The Real – Naked Garden
Format: CD – LP / Digital / Label: Fantasy Records
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Lukas Nelson is inderdaad de zoon van country-icoon Willie Nelson, hij treedt nog regelmatig op met zijn oude heer, maar hij en zijn band Promise Of The Real treden sinds 2015 ook op als begeleidingsband van Neil Young, met wie zie eveneens twee studioalbums inblikten, ‘The Monsanto Years’ en ‘The Visitor’.

Het onderhavige album ‘Naked Garden’ is niet echt een nieuwe plaat van Nelson en zijn vier kornuiten: de vijftien niet eerder uitgebrachte songs op het snijpunt van country, pop en rock, zijn overgebleven sessie-opnames en alternatieve versies van het vorige album van de groep, ‘Turn Of The News (Build A Garden)’. Als je die plaat al in de kast hebt staan, dan is deze schijf geen heuse aanrader.

Stap je nu pas in, dan zul je ongetwijfeld genieten van nummers als de alternatieve versie van Civilized Hell, Focus On The Music (daar heeft deze familie geen problemen mee…), My Own Wave, de lange mix van Out In L.A., het stevig rockende Couldn’t Break Your Heart, het soulvolle, licht funky Speak The Truth, de alternatieve versie van Bad Case en het prachtige, aan Roy Orbison schatplichtige Where Does Love Go.

Tracklist:
01. Entirely Different Stars
02. Civilized Hell (alternate version)
03. Back When I Cared
04. Movie In My Mind
05. Focus On The Music
06. My Own Wave
07. Fade To Black
08. Out In L.A.
09. Couldn’t Break Your Heart
10. Speak The Truth
11. Civilized Hell (acoustic version)
12. Bad Case
13. Stars Made Of You
14. Where Does Love Go
15. The Way You Say Goodbye

Website: Lukas Nelson