Lonely Robot – Feelings Are Good
Format: CD – DVD – Digital / Label: InsideOut Music
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Lonely Robotmag gerust het soloproject van de Ierse multi-instrumentalist/zanger/producer John Mitchell (1973) genoemd worden. Hij heeft een cv bij elkaar gesprokkeld waar je naar van wordt: op dat lijstje prijken It Bites, Arena, Frost*, Kino en daarbij nog tig interventies als producer.

Op dit vierde Lonely Robot-album doet-ie opnieuw alles zelf, met uitzondering van het drumwerk, daarvoor schakelde hij Craig Blundell (Steven Wilson, Steve Hackett) in.

En ook dit vierde werkstuk staat bol van imposante composities en het machtige stemgeluid van Mitchell. Grofweg bestaat de plaat uit attractieve popsymfosongs (Into The Lo-Fi), prachtige ballads (Crystalline, The Silent Life, Grief is The Price Of Love), maar de meeste liedjes houden zich op in de intelligent uitgevoerde melodieuze symforock (Life Is A Sine Wave, Armour For My Heart, Suburbia, Keeping People As Pets, Army Of One).

Vaak zijn bonustracks vulling, maar dat kan niet gezegd worden van de schitterende orkestrale versies van The Silent Life en Crystalline. Een plaat om te blijven draaien !

Tracklist:
01. Feelings Are Good
02. Into The Lo-Fi
03. Spiders
04. Crystalline
05. Life Is A Sine Wave
06. Armour For My Heart
07. Suburbia
08. The Silent Life
09. Keeping People As Pets
10. Army Of One
11. Grief Is The Price Of Love
12. The Silent Life (Orchestral Version)
13. Crystalline (Orchestral Version)

Website: John Mitchell

Concerten:
18 december: Maastricht, De Muziekgieterij
20 december: Zoetermeer, De Boerderij