Little Bob is zo te horen nog steeds in een blakende rockende conditie!

 

Little Bob Blues Bastards - We Need Hope

Little Bob Blues Bastards – We Need Hope
Format: CD / Label: Verycord Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

De ervaren lezers van dit magazine zullen bij de naam Little Bob wellicht opveren en iets zeggen als “hé! Is dat niet de Little Bob van de band Little Bob Story?”.

En ze hebben helemaal gelijk want het betreft hier zanger Roberto Piazza, beter bekend als Little Bob, uit Le Havre. Eind jaren ‘70 was hij aktief met zijn band Little Bob Story. Een bluesband, die, samen met bands als Dr. Feelgood en the Count Bishops onverwachts werd meegezogen in de toen heersende punk en en new wave stroming.

En Little Bob is dus nog steeds actief. Dit is namelijk het vierde album met zijn Blues Bastards, die naast Bob bestaan uit Bertrand Couloume (bas), Jérémie Piazza (drums), Gilles Malet (gitaar) en Mickey Blow (harmonica).

De tijd lijkt te hebben stil gestaan bij Little Bob want hij is nog steeds in de weer met rauwe bluesrock en zijn Engelse uitspraak is nog steeds charmant onbeholpen.

Zijn stem klinkt in We Need Hope zeer doorleefd in een traag bonkende bluesrocker met een geluid a la the Count Bishops. Mickey Blow is te horen met zijn loeiende harmonica in een nummer met een punk-achtige energie.

I Was A Kid klinkt pompend en energiek en gaat ietsjes meer richting het geluid van the Blues Band. Kortom, een no nonsense punky bluesrocker. Ready To Fly klinkt loom en zweterig met een altijd aanwezig rauw rockgeluid en compleet met een “instortend” eind.

In het zwoel deinende Long Legs moet je denken aan een mix van Arno en Willy DeVille. Dat is ook het geval in de ballad You Can’t Come Back.

In Looking For Guy-Georges duikt een Clash-achtige energie op terwijl het geluid van Bob Dylan duidelijk aanwezifg is in het intieme Made For Me.

De traditional Belle Ciao is een rauwe rock chanson en het Italiaanstalige Il Bello Della Vita gaat meer richting het hoekig Stones geluid. De cover van Humble Pie’s Natural Born Boogie klinkt lekker smerig, mede door de brullende harmonica. De Kinks cover Where Have All The Good Times Gone swingt losjes in de beste Faces traditie.

Richie Havens’ Freedom komt ook in de bluesuitvoering van Little Bob niet echt van de grond ondanks de rauw raggende gitaar.

Ik ben blij dat Little Bob nog steeds onder ons is en zo te horen nog steeds in een blakende rockende conditie!

Tracklist:
01. We Need Hope
02. I Was A Kid
03. Ready To Fly
04. Long Legs
05. Looking For Guy-Georges
06. Belle Ciao
07. You Can’t Come Back
08. Il Bello Della Vita
09. Walls And Barbed Wires
10. Made For Me
11. Natural Born Boogie
12. Where Have All The Good Times Gone