Een goed voorbeeld van een Nederpop band met een zeer korte maar ook zeer krachtige loopbaan!

 

Limousine

In de Jaren ’60 en ’70 verscheen een groot aantal albums van artiesten, die bij het grote publiek nooit bekend raakte. Daardoor was dit soort albums gedoemd om in de zogenaamde “uitverkoopbakken” te belanden. Hopend, dat er een persoon langs zou komen, die nieuwsgierig genoeg zou zijn om de betreffende artiest eens te gaan uitproberen.

Om die artiesten nu eens uit de vergetelheid te trekken hebben we de rubriek:

“Who Are You”

Tekst: Peter Marinus

De Rotterdamse band Limousine mag dan kort bestaan hebben, de band kreeg het toch voor elkaar om een aantal hits te scoren en één album uit te brengen, dat behoorlijk goed ontvangen werd. Op dat album staat een prima mix van rock, pop, soul en funk. En dat is niet zo verwonderlijk als je ziet dat de leden van Limousine een muzikaal verleden hebben in bands als the Swinging Soul Machine, Cargo, Mayflower, September en Machine.

In feite was Limousine het vervolg op de band Heart. Nee, niet de band van de zusje Wilson maar de band geformeerd rond Patricia Paay. Okkie Huysdens (zang, bas), Mac Sell (gitaar) en Ton op ‘t Hof (drums) waren haar bandleden.

De rockavonturen van Patricia Paay flopten echter genadeloos waarna Heart al snel uiteen viel.

Aangevuld met de uit the Swinging Soul Machine/Machine/Finch afkomstige Paul Vink (keyboards) ging de band verder als Limousine.

Het album ‘Limousine’ werd in 1976 uitgebracht en werd geproduceerd door Martin Duiser (o.a. bekend van zijn werk met Wally Tax). Op het album allemaal eigen composities, die behoorlijk soulvol en funky klonken.

Het album oogstte lovende kritieken en ook wist Limousine een aantal hits te scoren met  Daddy Grandpa (75), Seventy-Five (75) en Don’t Let Love Bring You Down (76).

Ondanks deze hits was het al snel gedaan met Limousine. In 1978 viel de band uiteen.

Okkie Huysdens kwamen we daarna tegen in bands als the Rainbow Train (van Hans Vermeulen), Swan (met Kayak zanger Edward Reekers), the President (met voormalig Kayak drummer Pim Koopman) en als onderdeel van Stars On 45 waarin hij de rol van Paul McCartney vervulde.

Mac Sell was te vinden in the Geo Band en Bruno Basta!, Paul Vink eveneens in the Geo Band, en Ton op ‘t Hof in the Rainbow Train, Sandy Coast, the Geo band, the Margriet Eshuys Band en the Jan Rietman band.

Limousine is een goed voorbeeld van een Nederpop band met een zeer korte maar ook zeer krachtige loopbaan!