Lexsoul Dancemachine – Nu Reality
Format: Digital single / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De behoefte aan swingende, opbeurende muziek is op dit moment erg groot. En met de band Lexsoul Dancemachine word je op je wenken bediend.

De band komt uit Estland en werd in 2013 opgericht. Robert Linna (zang), Caspar Salo (drums), Martin Laksberg (bas), Jurgen Kutner (gitaar), Kristen Kutner (gitaar) en Joonas Mattias Sarapyy (keyboards) houden zoch bezig met soulvolle funk.

De single Nu Reality laat het soort funk horen, dat aan het werk van Jamiroquai doet denken. Ontzettend funky maar met een altijd aanwezig, aanstekelijk, popgeluid.

Het nummer wordt gedomineerd door een ontzettend funky bas en een sprankelend groovende ritmegitaar. Er wordt zelfs een groovend krassende viool ingezet (ja, het bestaat echt!), die bespeeld wordt door gast Liis Lutsoja.

Dit is echt zo’n nummer, dat het ontzettend goed zal gaan doen op de dansvloer, of in de huidige situatie, in de huiskamer.

Zet je cd-speler maar op “Repeat”. Nederland is de komende tijd weer even volop groovend in beweging dankzij Lexsoul Dancemachine!

Tracklist:
01. Nu Reality

Website: Lexsoul Dancemachine