Electric Litany – Sealight
Format: Digital track / Label: Apollon Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Soms heb je maar één nummer nodig om hevig geinteresseerd te worden in een bepaalde artiest of band. En dat is het geval met de single Sealight van de Londense/Griekse band Electric Litany.

Een band, die in 2017 werd opgericht en bestaat uit Alexandros Miaris (zang, gitaar, piano, synthesizer), Pavlos Mavromatakis (bas), Benjamin Prince (keyboards) en Richard Simic (drums).

Als een befaamde producer als Alan Parsons zich lovend over deze band uitlaat en zelfs een album van ze heeft geproduceerd, weet je dat je hier met een prima band te maken hebt. Alan Parsons ging zelfs zo ver om deze band “the next Radiohead” te noemen. Dat gaat, naar mijn mening, wel wat ver want op dit nummer hoor ik geen Radiohead. Ja misschien, in de knisperende electronica, maar verder ook niet!

Het nummer is afkomstig van het vorig jaar verschenen album ‘Under A Common Sky’ en is overduidelijk geïnspireerd door het geluid van de 80’s synth-wave waarbij je vooral aan de stemmige klanken van Talk Talk moet denken, of de moderne varianten als Sigur Rós en Mogwai.

Een romig zwevend popnummer met breekbare zang, een warme synthesizer deken en zacht tikkende, veelal electronische, ritmes.

Dit betoverende mooie nummer van Electric Litany heeft het bij mij in elk geval voor elkaar gekregen om hun albums ook eens te gaan beluisteren!

Tracklist:
01. Sealight (single version)

Website: Electric Litany