Leeann Atherton – Fallen Angel
Format: CD / Label: Rainstorm Records
Release: 2021

Tekst: Bert van Kessel

De veterane uit Austin is van vele markten thuis, maar is nooit echt doorgebroken Op haar albums komen vele subgenres binnen de Americana aan bod. Dit gebeurt meer dan ooit op deze nieuwe plaat en het is haar bijzonder krachtige stem die alles bijeen houdt.

Het album ademt een uiterst positieve vibe, niet in het minst door de  uitstekende sessiemuzikanten uit Austin onder aanvoering van producer Mac McNabb, die ook een heel belangrijke bijdrage levert op gitaar; hij slaagt erin om de steeds verschillende sfeer van ieder nummer van een passende gitaarbijdrage te voorzien.

De elf of twaalf (afhankelijk van de persing) nummers bieden elk wat wils. Leeann trapt af met een krachtig country-rock nummer en gaat via een psychedelisch sixties sfeertje met een vleugje Grace Slick naar het soft rock titelnummer dat overeind blijft door haar krachtige zang.
Na een dynamisch Bonnie Raitt-achtig rocknummer gaan we zomaar zo’n honderd jaar terug naar soepele jazz in de geest van Billie Holiday.

Ook de tweede helft van het album blijft heel divers; Het bruisende Eve kent heerlijke zang en enthousiaste begeleiding en na een indringend gospelnummer  gaat zij emotioneel de diepte in op Little White Lies om via een politieke statement Cleaning Up (de titel spreekt voor zich!) uit te komen bij het fraaie a capella Motherless Children’s Club, dat echter op de Europese persing ontbreekt.

Leeann Atherton heeft vakwerk afgeleverd met deze plaat met  een zeer gevarieerd repertoire  en zou hiermee zomaar haar zo gehoopte doorbraak in de VS kunnen maken.

Tracks:
01. Smack Dab In A Miracle
02. Joy
03. Fallen Angel
04. Straight From The Heart
05. Brand New Way Cool
06. Eve
07. Lift Me Up
08. Champagne And Pills
09. Cheater’s Game
10. Little White Lies
11. Cleaning House

Website: Leeann Atherton