Pat O’Bryan And Friends – Boomer’s Last Stand
Format: CD / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Pat O’Bryan is een zanger-gitarist uit Texas, die in het verleden podia deelde met ondermeer Stevie Ray Vaughan, B.B. King, Kim Wilson en Johnny Winter.

Daaruit kan je al opmaken dat we hier met een artiest uit de bluesrock hoek te maken hebben.

Toch is het niet alleen bluesrock wat hier de klok slaat. Pat O’Bryan blijkt namelijk twee gezichten te hebben. Een rauw rockend gezicht maar ook een warm en intiem, soms zelfs romantisch, gezicht.

De “Friends” op dit album zijn de Italiaanse drummer Beppe Facchetti, de uit de band van John Mayall afkomstige gitariste Carolyn Wonderland, zangeres Elizabeth Lee, gitarist Larry Chaney, saxofonist Chase Peeler en bassist Alan McGinty.

Nikki Put The Knife Down is een voorbeeld van de rauwe rockers, die op dit album staan. Een venijnig zweterig nummer met Alan McGinty op de bas. Shut The Fuck Up (NSFW) is vervolgens een George Thorogood-achtige rauwe rocker met lekker brandend gitaarspel.

She Looks Just Like You is een stuwende boogie met Carolyn Wonderland als gaste. Volgens Pat is er geen sprake van overspel als je minnares precies op je eigen vrouw lijkt. Vooral in het donker!
Van de meer intiemere warme nummers springt het ontspannen voorttikkende, J.J. Cale-achtige Chicago er uit met zijn lichte reggaetrekjes en doorleefde zang. Elizabeth Lee zingt de zeer intense slowblues Satisfied. Een nummer waarin het snijdende gitaarspel van Larry Chaney de show steelt.
(D’ya Evah) Feel Like That klinkt door zijn broeierige geluid als het swampwerk van Tony Joe White.

De meest romantische kant van Pat komt naar boven in de pianoballad In My Arms Again dat door het stemgeluid van Pat lichte Tom Waits trekjes heeft.

Pat O’Bryan & Friends hebben een zeer aangenaam afwisselend album afgeleverd!

Tracklist:
01. Tell Me The Truth
02. Life During Plague Time
03. Chicago
04. She Looks Just Like You
05. Satisfied
06. Burn It Down
07. (D’ya Evah) Feel Like That
08. Nikki Put The Knife Down
09. In My Arms Again
10. Shut The Fuck Up (NSFW)

Website: Facebook