Recensie: Lara Hope And The Ark-Tones – Here To Tell The Tale

 

Lara Hope & The Ark-Tones - Here To Tell The Tale

Lara Hope And The Ark-Tones – Here To Tell The Tale
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Sower Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Met dit album van Lara Hope And The Ark-Tones kun je op een prima wijze een feestje thuis vieren!

Aangezien het nog steeds lastig is om georganiseerd een feestje te vieren zit er niets anders op om thuis een feestje te bouwen. En daarbij kun je het nieuwe album van Lara Hope & The Ark-Tones uitstekend gebruiken!

Het gaat hier om het derde album van de band uit de Hudson Vallet, bestaand uit Lara Hope (zang, ritmegitaar), “Shreddie” Eddie Rio (sologitaar), Matt “The Knife” Goldpaugh (upright bass), Jeremy Boniello (drums, percussie), aangevuld door Matt Jordan (piano), Hayden Cummings (tenorsax, baritonsax), Rosie Rion Porco (viool, cello), Bobcat Arkham (bariton gitaar), Mary Kate Burnell (backing vocals), Erica Pivko (backing vocals) en Liz Harrington (backing vocals).

Deze band weet op een prima, aanstekelijke wijze genres als rockabilly, Western Swing, pop en rhythm & blues te combineren met een uiterst feestelijk resultaat.

De band trapt af met Let’s Go!. Een spetterend rockabillynummer met een ongeremde punky energie waarbij de fanatieke smachtende stem van Lara Hope een belangrijke rol speelt naast de priemende gitaar van “Shreddie” Eddie Rio.

Stop, Drop And Roll is daarna een lome bopper met de gemoedelijk knorrende sax van Hayden Cummings. De swingende rockabilly van Here To Tell The Tale is vermengd met een flinke lik country.

Some Advice is vervolgens een fris van de lever swingend rockabilly nummer met een hoog See You Later Alligator gehalte met de krachtig scheurende sax van Hayden Cummings. Whoa is Me vermengt Western swing met rockabilly waarin de stuwende fiddle van Rosie Rion Porco en de swingend priemende gitaar een belangrijke rol spelen.

Deze mix is ook terug te horen in het luchtige Running In Circles. In Knocked Out duiken, naast de Western swing, ook invloeden uit de jazz (die warme gitaar) en doo wop op.

De zeer aanstekelijke swinger The Art Of Asking heeft een energieke dixieland-achtige drive.

Afgesloten wordt door de fris pompende rockabilly van I Drink To Your Health. Een nummer waarin lekker meegebruld kan worden en met een hoog “troika hier troika daar” gehalte.

Tracklist:
01. Let’s Go!
02. Stop, Drop And Roll
03. Here To Tell The Tale
04. Some Advice
05. Whoa Is Me
06. It’s A Crime
07. Running In Circles
08. Knocked Out
09. The Art Of Asking
10. 12 Minutes Of Hot Water
11. I Drink To Your Health

Website: https://www.larahopeandtheark-tones.com/

Lara Hope & The Ark-Tones
credits: C3 photography