Recensie: Lady D – Disturbing My Peace

 

Lady D - Disturbing My Peace

Lady D – Disturbing My Peace
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Zangeres Lady D, geboren als Doris Fields, uit West Virginia, Alabama, debuteerde met de soundtrack van haar “The Lady And The Empress” show, een show gebaseerd op het leven en de muziek van Bessie Smith.

Inmiddels is zij aan haar zesde album toe. Een album waarop zowel haar blueskant als haar soulkant aan bod komt.

Het album begint met de “vintage version” van Times Like This in een zang-gitaar versie. Hierdoor komt de zeer soulvolle stem van lady D. volledig tot wasdom. Zij verklaart dat haar blues niet als alle andere blues klinkt maar als HAAR blues. Een intiem breekbaar nummer.

Somebody’s Gotta Move is een pompend bluesnummer in de stijl van “Riot In Cell Block No. 9”.

Times Like This (2020 Version) is een weelderig zwevende slowblues met een zacht golvend soulorgel en een priemende gitaar. De soulkant van Lady D is te horen in Set Me Free. Een weelderig jazzy nummer dat richting het funky werk van bijvoorbeeld Loleatta Hollway gaat.

In Disturbing My Peace wordt soulblues a la Robert Cray vermengd met het 70’s geluid van Curtis Mayfield en Bobby Womack. Dat 70’s soul geluid is ook tehoren in de mellow groover Karma Is A Bitch.

Na de luchtig skankende reggae van Another Freedom Song sluit Lady D haar album op een zeer indrukwekkende wijze af met de pianoballad Gone Away Too Soon, opgedragen aan de slachtoffers van het recente Amerikaanse politiegeweld.

Het is genieten geblazen op dit prima album van Lady D., een zangeres met een heerlijke warme soulvolle stem!

Tracklist:
01. Times Like This (Vintage Version)
02. Set Me Free
03. Somebody’s Gotta Move
04. Karma Is A Bitch
05. Disturbing My Peace
06. Times Like This (2020 Version)
07. Another Freedom Song
08. Gone Away Too Soon

Website: Facebook