Recensie: Tuple – Welcome To Hell

 

Tuple - Welcome To Hell

Tuple – Welcome To Hell
Format: CD / Label: AOR Heaven
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Laat je door de albumtitel ‘Welcome To Hell’ niet op het verkeerde been zetten! We hebben hier namelijk niet met een Death metal of Black metal album te maken maar met een melodieus rockalbum van de Finse band Tuple.

Een band, geformeerd rond zanger Tommi “Tuple” Salmela, die een verleden heeft in bands als Tarot, Lazy Bonez en Raskasta Joulua, aangevuld door Tom Rask (drums), Jykä Sirainen (bas) en Riitis (gitaar, keyboards).

Op deze opvolger van het album ‘Wooden Box’ uit 2020 zijn de invloeden van bands als Journey, Whitesnake en Dio volop aanwezig.

De invloed van Journey is duidelijk hoorbaar in de opener van het album, Welcome To Hell. Een melodieus pompend nummer met stevige gitaarriffs, weelderige keyboards en de krachtige, ietwat geknepen, zang van Tommi. Een majestueuze verwelkoming in de hel!

Hold On To Me pompt verder in een meer Whitesnake-achtige richting. Een geluid dat terugkeert in het donker pompende So Damn Cruel.

1-2-3-4 GO! is een knallend krachtig nummer waarin stevige gitaarriffs hand in hand gaan met een weelderig toetsentapijt. In Stay duiken Jefferson Starship invloeden op.

Een melodieus rockalbum zonder een ballad? Dat kan niet! Silver is een intieme ballad, die ergens tussen Dio en Whitesnake in zit. Hiding In Plain Sight is een krachtige rocker waarin de melodieuze rock vooral in de refreinen opduikt.

Noora Louhimo, van de band Battle Beast, is te gast in Survive. Een fel rockend melodieus nummer waar, door haar zang, invloeden van Heart opduiken.

Dit album van het Finse Tuple is één van de betere melodieuze rockalbums van de laatste tijd!

Tracklist:
01. Welcome To Hell
02. Hold On To Me
03. 1-2-3-4 GO!
04. So Damn Cruel
05. Pride
06. Stay
07. Hiding In Plain Sight
08. Survive (featuring Noora Louhimo)
09. Not Enough To Love Me
10. Lies Grow Lies
11. Silver

Website: Facebook