Recensie: Kim Simmonds – Struck By Lightning

 

Kim Simmonds - Struck By Lightning

Kim Simmonds – Struck By Lightning
Format: CD / Label:
Release: 2021
Tekst: Bert van Kessel

Kim Simmonds is de mede-oprichter van de bluesrock- formatie Savoy Brown uit Wales, die met hun  venijnige kijk op bluesrock met name in de zeventiger jaren een grote aanhang verwierf. Zowel de band als Kim Simmonds zijn al die decennia actief gebleven.

Helaas doet deze nieuwe plaat geen recht aan hun reputatie. Het album begint nochtans veelbelovend met een gedreven uitvoering van het titelnummer, doch daarmee blijkt Simmonds zijn kruit verschoten te hebben en begeeft hij zich vervolgens op platgetreden paden; we horen vele vrolijke doch voorspelbare riedeltjes op de akoestische gitaar. De begeleiding is plichtmatig, slechts een dartelend pianootje zorgt incidenteel voor blij makende versiering, zoals in So Glad You’re Mine . Ook tekstueel is er weinig te melden en komen er veel afgekloven clichés voorbij.

Het plezier waarmee Kim Simmonds deze plaat gemaakt moet hebben is hoorbaar, maar hij heeft zich er te gemakkelijk vanaf gemaakt; het album hapt lekker weg maar aan het eind blijf je toch met een onvoldaan gevoel zitten.

01. Struck By Lightning
02. Last Train Has Gone
03. The Truth Comes Out
04. Ain’t No Free
05. Road Tramp Blues
06. So Glad You’re Mine
07. My Home Is a Highway
08. Like An Angel
09. Don’t Know Who to Talk to Anymore
10. Living in New York
11. Talking ‘Bout New Orleans
12. Struck By Lightning Reprise

Website: Savoy Brown