Recensie: Kensington Road – Sex Devils Ocean

 

Kensington Road - Sex Devils Ocean

Kensington Road – Sex Devils Ocean
Format: CD – Vinyl LP / Label: Timezone Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

De Berlijnse band Kensington Road is “hot” in Duitsland. Hun vierde album ‘Sex Devils Ocean’, op het Timezone Records label, schoot de Duitse albumlijsten in.

En dat verbaast mij niet want Stefan Tomek (zang), René Lindstedt (gitaar, zang), Dominik Henn (bas), Michael Pfrenger (toetsen) en Jan Türk (drums) krijgen het op dit album ook weer voor elkaar om hun goed in het gehoor liggende indierock te vermengen met overduidelijke 80’s wave invloeden. Het resultaat is een album met een aantal nummers waar de hitpotentie vanaf druipt en die het goed op festivals of in arena’s zouden doen.

Het album wordt geopend met Ghost Mountain, een pompende rocker met rauw schurende gitaarriffs, afgewisseld met dromerige psychedelische flarden. Een energiek nummer met lichte the Cult trekjes.

Living In A Lumidor is een zeer aanstekelijk en meebrulbaar melodieus pop-rocknummer. In het donkere, hoekige Duke Of Persico duiken haast symfonische, sfeervolle invloeden op.

Het geluid van het sprankelende pop-rocknummer Class Of ‘92 zit al galmend vol met 80’s verwijzingen naar onder andere U2 en Echo & the Bunnymen. Die invloeden zijn ook terug te vinden in het krachtig stuwende Pablito Pablito.

Sex Devils Ocean gaat al huppelend meer de richting van de psychedelische pop op en klinkt daardoor behoorlijk Tears For Fears-achtig.

Voor frisse pop kan je prima terecht bij het REM-achtige Change Is Good. Into The Universe is een venijnige kruising van indie rock en power pop. In Red Light zitten, ritmisch, stiekem wat Da-Da-Da (I Love You) van Trio invloeden verstopt in een verder krachtig, donker nummer met sputterende krakende gitaarwerk.

De ballad Steve Shoeman sluit al zwevend, en behoorlijk 80’s, dit zeer aangename album af.

Ik snap helemaal waarom deze band in Duitsland zo populair is.

Nu bij ons nog…

Tracklist:
01.Ghost Mountain
02. Living In A Luminor
03. Duke Of Persico
04. Class Of ‘92
05. Pablito Pablito
06. Sex Devils Ocean
07. Change Is Good
08. Into The Universe
09. Red Light
10. Steve Shoeman

Website: http://www.kensingtonroad.de/