Kenny Wayne Shepherd – Straight To You Live
Format: CD – LP – DVD – Blu-Ray / Label: Masot Label Group – Provogue
Release: 2020

Tekst: Danny van den Deijssel

In 2019 bracht Kenny Wayne Shepherd zijn negende studioalbum ‘The Traveler’ uit, welke uiteraard werd gevolgd door een uitgebreide tour. Voor Nederland was het alweer twee jaar geleden dat hij een wervelende set speelde in De Pul in Uden en dit jaar zou hij act de présence geven op North Sea Jazz en later nog eens in de Q-factory in Amsterdam.

Het was alweer 10 jaar geleden dat zijn eerste live album ‘Live in Chigago’ uitkwam dus een mooi moment om weer eens iets live op te nemen. Dit werd gedaan op 7 november 2019 in Leverkussen. Dit concert werd eerder al uitgezonden bij Rockpalast (op 25 november).
Tijdens deze tour wordt hij begeleid door zijn vaste maatjes Noah Hunt (zang), Chris “Whipper” Layton (drums) en Joe Krown (keys). Op bas is dit keer mee Scott Nelson en verder is er een heus blazersduo mee op tour, Mark Pender op trompet en Joe Sublett op saxofoon. Dit heeft bij de setlist die gespeeld wordt absoluut meerwaarde.

Wat valt er verder nog te zeggen over deze registratie. Hij is opgenomen voor Rockpalast en dan is kwaliteit eigenlijk wel een garantie. Vele groten gingen hem al voor bij dit Duitse programma tenslotte. Een band in optima forma en een set die een mix is van ouder en recenter werk.

De eerste vier nummers zijn allen afkomstig van ‘The Traveler’ waarbij opvalt dat de Buffalo Springfield cover Mr.Soul is gereserveerd voor de DVD en niet op de cd zal verschijnen. Gelukkig kun je die gebundeld kopen waardoor je toch niks mist.

Een fijne toevoeging is de Elmore James cover Talk To Me Baby. Deze had hij reeds eerder opgenomen met zijn project The Rides samen met Stephen Stills. Hij neemt hier zelf de vocals voor zijn rekening en het publiek doet met volle teugen mee tijdens het refrein.

Na Turn To Stone van Joe Walsh is het alweer tijd voor de bekende toegift.  Uiteraard bevat deze Blue on Black en een stomende versie van Voodoo Child waarin hij nog een teaser verwerkt van Power To Love eveneens van Hendrix. Een dikke vijf sterren dus al was het alleen maar omdat er zo weinig officieel live beeldmateriaal is uitgebracht van Kenny.

Tracklist:
01. Woman Like You
02. Mr. Soul (niet op CD)
03. Long Time Running
04. I Want You
05. Diamond & Gold
06. Talk To Me Baby
07. Heat of The Sun
08. Down For Love
09. Shame, Shame, Shame
10. Turn To Stone
11. Blue on Black
12. King Bee
13. Voodoo Child (slight return)

Website: Kenny Wayne Shepherd