Jo Harman with Redtenbacher’s Funkestra – Signature Soul
Format: CD + DVD / Label: RSB Records
Releasedatum: 2020

Tekst: Peter Marinus

De Britse zangeres Jo Harman, uit Luton, mag je zonder enige twijfel als een zeer talentvolle artieste beschouwen. Zij sleepte al de nodige prijzen binnen. Zo werden haar songs “Sweet Man Moses” in 2012 en “Worthy Of Love” in 2013 genomineerd voor beste songs bij de British Blues Awards en werd zij in 2014 uitgeroepen als beste zangeres bij dezelfde British Blues Awards. Daarnaast sleepte zij met haar band nog eens zeven Awards binnen.

En nu is er dan een EP, die Jo opnam met het Redtenbacher’s Funkestra, een band onder leiding van bassist Stefan Redtenbacher, die verder bestaat uit Mike Outram (gitaar, zang), Ross Stanley (Hammondorgel, elektrische piano), en Mike Sturgis (drums, percussie).

De EP werd live opgenomen in de Masterlink Studio in Send Hill, Surrey en bevat vijf juweeltjes van soulnummers.

De soulmuziek is Jo op haar lijf geschreven. Ze beschikt namelijk over een krachtige emotionele soulstem, die af en toe aan de stem van Joss Stone doet denken. Er staan geen uptempo nummers op de EP En dat is bepaald geen straf!

Neem nu de zeer soulvolle cover van de Beatles klassieker Don’t Let Me Down.  In deze cover speelt het romige soulorgel van Ross Stanley een zeer prominente rol naast de intieme diepe soulzang van Jo en de zacht priemende bluesgitaar van Mike Outram.
Keep You Guessing is een eigen compositie van Jo en is een zeer intieme soulballad, die zeer zacht voort tikt met warm breekbaar gitaarspel. Jo brengt dit nummer zeer emotioneel, ingetogen en soulvol. Dit nummer schreeuwt gewoon om een Bonnie Raitt cover!
The Angel Leaves Her Watermark duurt ruim vijf minuten en is een zwevende prachtige emotionele soulballad. Naarmate het nummer vordert wordt het steeds soulvoller en dus indrukwekkender.
Het eigen nummer Say That You Want Me is een lui groovend funky nummer met achtergrondzang van gast James Welsh. Ook dit nummer is van een Bonnie Raitt-achtige kwaliteit.
Tot slot volgt een cover van het Tom Jans nummer Loving Arms, dat ooit ook door Etta James opgenomen werd. Bij Jo is het nummer omgeturnd tot een zeer intieme countrysoul ballad. Een sublieme cover met fantastische soulvolle zang!

Deze EP is gewoonweg schitterend en had wat mij betreft veeeel langer mogen duren!

Tracklist:
01. Don’t Let Me Down
02. Keep You Guessing
03. The Angel Leaves Her Watermark
04. Say That You Want Me
05. Loving Arms

Website: Jo Harman