Recensie: Jimmy Barnes – Flesh And Blood

 

Jimmy Barnes - Flesh and Blood

Jimmy Barnes – Flesh And Blood
Format: CD – Vinyl – DVD / Label: Bloodlines Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

De stem van Jimmy Barnes is nog steeds van grote klasse

De Australische superster, zanger Jimmy Barnes heeft al een zeer indrukwekkende carrière achter de rug. Een carrière met ruim 30 solo albums naast de albums met de band Cold Chisel waar hij lid van was.

Een kenmerk voor de muziek van Jimmy Barnes was altijd het loeiende stemgeluid van Jimmy op volle orkaansterkte in dampende en vaak soulvolle songs.

Ik verheugde mij enorm om mij compleet onder te laten dompelen door de geluiden van zijn nieuwste album ‘Flesh And Blood’. Hopend op lekker rockende songs moest ik toch even slikken bij het aanhoren van dit album.

Er wordt slechts sporadisch gerockt. Zoals de ouderwetse rocker Around In Circles. Een nummer dat ook de nodige melodieuze elementen bevat en daardoor erg aanstekelijk is.

De opener van het album, Flesh And Blood, is een ingetogen rocker met ook ingetogen zang van Jimmy, die gelukkig nog altijd dat rauwe randje aan zijn stembanden heeft vastkleven. Gateway to Your Heart klinkt als een stevige versie van het geluid van Tom Petty.

De doedelzak van Douglas McFarland duikt op in de mid-tempo Americana van I’m Coming Home. De rest van het album wordt gedomineerd door ballads. Ballads waarop Jimmy zich door zijn gezin laat omringen.

Dochter Elly-May is met haar engelachtige zang te horen in I Move Slow, een ballad, die neigt naar het geluid van Bryan Adams. Echtgenote Jane zingt een duet met Jimmy in de cover van de Nazareth klassieker Love Hurts. Dit zeer soulvolle duet pakt prima uit.

Eliza Jane Barnes, de andere dochter, is te horen in een wel heel erg kleffe cover van de countryklassieker Tennessee Waltz, waarin ook Mull Of Kintyre doedelzakken opduiken.

De stem van Jimmy Barnes is nog steeds van grote klasse. Ik hoop alleen, dat er op zijn volgende album weer wat heftiger wordt gerockt!

Tracks:
01. Flesh And Blood
02. I’m Coming Home
03. Gateway To Your Heart
04. The Truth
05. Around In Circles
06. ‘Til The Next Time
07. I Move Slow (feat. Elly-May Barnes & Jackie Barnes)
08. End Of The Road
09. Love Hurts (feat. Jane Barnes)
10. Tennessee Waltz (feat. Eliza Jane Barnes)

Website: https://www.jimmybarnes.com/