Jessica Wolff – Para Dice
Format: CD – Digital / Label: Metalapolis Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De Finse zangeres Jessica Wolff is een zeer duidelijk geval van een wolf in schaapskledij. Ondanks haar zeer appetijtelijke uiterlijk is Jessica een dame, waar je absoluut geen ruzie mee moet krijgen want zij is namelijk een kung-fu expert en ook nog eens stuntvrouw en acrice!

En Jessica rockt! Dat laat zij op haar derde album horen. Een album, dat geproduceerd werd door Jonas Olsson en waarop Jessica begeleid wordt door haar Wolffpack (Ari Manninen (gitaar), Sebastian Lindqvist (gitaar), Taneli Tulkki (bas) en Jarno Vanhanen (drums).

Qua geluid moet je bij Jessica denken aan het meer melodieuze metal geluid. Een geluid dat doet denken aan Evanesence en Delain terwijl de meer poppy kant van Jessica meer richting Pink trekt.

Met Ella’s Song rammen Jessica en haar mannen er gelijk stevig in. Een stevig riffend nummer waar Jessica’s heldere melodieuze stemgeluid prima in past en dat voorzien is van een schurende, gillende gitaarsolo. In Perfect Kind Of Wrong klinkt Jessica al seen veel stevigere versie van Pink. Een hoekig pompend nummer met een massief riffend geluid.
Een twangende gitaar opent het poppie All The Right Things dat duidelijk de Evanesence kant opgaat. De ballad The Sunny Side Of The Bay is er één van het intiem wiegende soort met Jessica’s zwoele emotionele zang. Een ballad, die het op de radio goed zal gaan doen.
In Kill Switch switcht Jessica op een prima wijze tussen indie-rock en massieve bombastische Evanesence metal hetgeen ook gezegd kan worden van Fight Forever, een nummer, dat ik ook grote hitkansen toedicht. Demons klinkt een stuk rauwer maar heeft dan weer een zeer aanstekelijk refrein.
Het spetterende Take Me Away kan gewoon niet anders dan een hit worden!

Jessica Wolff’s derde album is een zeer toegankelijk maar ook flink stevig rockend album geworden!

Tracklist:
01. Ella’s Song
02. Perfect Kind Of Wrong
03. All The Right Things
04. The Sunny Side Of The Bay
05. Kill Switch
06. Fight Forever
07. Superhero
08. Demons
09. Take Me Away
10. Strangers

Website: Jessica Wolff