++++Jack Broadbent – Moonshine Blue

Jack Broadbent – Moonshine Blue
Format: CD – LP – Digital / Label: Membran
Release: 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Jonge Brit met een lange baard en een grote hoed op zijn hoofd. Het beeld moet ontstaan van een artiest met eelt op zijn ziel. Een jongeman die ondanks zijn redelijk jeugdige leeftijd (31 jaar) al alles heeft gezien en meegemaakt. Zo van de lusten en de lasten van het leven, hij kent het allemaal. Maar nu is beeldvorming niet alles, het draait uiteindelijk om de muzikale inhoud. Gecultiveerde beeldvorming past helaas niet altijd bij de muziek.

Dit ‘Moonshine Blue’ is het nieuwe album van de slidegitarist. De volgende stap in een carrière waarin hij al vier albums uitbracht en in het voorprogramma stond van onder andere Tony Joe White en Johnny Halliday!
Bootsy Collins omschreef Jack Broadbent als ‘the real Thang’. Drie  gerenommeerde namen die dan ook nog complimenteus zijn. Wat kun je je als beginnend artiest nog meer wensen.

De negen liedjes op het album bieden een breed spectrum aan vertolkte gevoelens, het bekende traject van liefde, pijn en verdriet. Stijlvol gebracht in een gevarieerd jasjes van blues, slide guitar, beetje jazz met een vleugje popmuziek. Netjes ingezongen om vervolgens glad te worden gemixt in de studio. Het eindresultaat en dus de muzikale inhoud meer John Mayer en Shawn Mendes dan B.B King of John Lee Hooker.
Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, alleen klopt de omschrijving en beeldvorming van meneer Broadbent als nieuwe diepgaande blues vertolker niet. De muziek net iets te glimmend en perfect ingespeeld. Zelfs op de stevig rockende nummers is hij iets te voorzichtig. Nergens vliegt hij even gierend uit de bocht, zelfs de momenten van gierende gitaren blijken opvallend beheerst. Een rauw randje ontbreekt op de hele plaat.  

Natuurlijk is er helemaal niks mis met het maken van muziek waar het grote publiek van kan genieten. Het is wel jammer als het idee ontstaat dat het hier gaat om verweerde klanken en diepgang. Dus nogmaals de muziek van Jack Broadbent zit goed in elkaar maar is absoluut geen nieuwe bluesheld.

Tracklist:
01. Moonshine Blue
02. If
03. The Other Side
04. If I Drown
05. This Town
06. The Lucky Ones
07. Tonight
08. Wishing Well
09. Too Late

Website: Jack Broadbent