Recensie: Ingrid Savbrant – Never Looking Back

 

Ingrid Savbrant – Never Looking Back
Format: CD / Label: Riverside Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Het is weer eens hoog tijd om een, in mijn ogen, ondergewaardeerde artieste een flinke steun in de rug te geven. En dat doe ik met alle liefde voor de Zweedse zangeres Ingrid Savbrant uit Malmø.

Haar derde album staat namelijk vol met lekker broeierige blues. Ingrid wordt daarbij geholpen door gitarist Mats Helmer Andersson, bassist Paul Hinz, drummer en producer Louisian Boltner en toetsenist Jonas Wilson Stoltz.

Het is al gelijk raak met het prachtige eerbetoon aan New Orleans legende Dr. John in het gelijknamige nummer dat schurend rauw grooved met een gemeen bijtende gitaar en de sensuele stem van Ingrid.

I’m Gonna Take That Train is van een geheel andere orde en is een intiem nummer dat meer de kant van de John Hiatt-achtige Americana opgaat.
Het broeierige moerasachtige sfeertje is daarna weer terug in de shuffle I’ve Been Changed met felle bluesy zang en een lekker twangende gitaar. Darkness is een venijnig spetterende bluesrocker met rauwe gitaarriffs.

Vervolgens keert het moerasgeluid weer terug in Never Looking Back, gevolgd door de sluipende lome shuffle City Girl Blues. My Little House klinkt zowel zweterig als funky.
Ingrid en haar band gaan er in de afsluiter Black Hole lui skankend vandoor.

Dit nieuwe album van Ingrid Savbrant verdient alle aandacht van elke bluesfan!

Tracklist:
01. Dr. John
02. I’m Gonna Take That Train
03. I’ve Been Changed
04. Darkness
05. Never Looking Back
06. City Girl Blues
07. My Little House
08. Today, I’m OK
09. Black Hole

Website: Ingrid Savbrant