I’m A Sloth – My Body Is My Capital
Format: CD (EP) / Label: Between Music Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het Oostenrijkse trio I’m A Sloth uit Wenen heeft zichzelf als doel gesteld om het grungegeluid nieuw leven in te blazen. En dat lukt ze heel aardig want het resulteerde al in optredens met Mudhoney en Tad Doyle.

En nu, na twee albums, komen Flora Ska (zang, gitaar), Bernhard Drexler (zang, gitaar, bas) en Valentin Barts (drums, percussie) met een EP Een EP die gevuld is met hun kijk op de grunge.

Dat houdt in dat het grungegeluid vermengd is met smerige garagerock en een stoner-rockachtig massief geluid.

Zo zit de opener van de EP, Hunting Season, overduidelijk in de Mudhoney hoek met smerig grommende gitaarriffs en Bernhard’s zang, die automatisch aan Nirvana doet denken. Volop logge gitaarriffs, kermende en snijdende gitaarsolos (met een James Williamson van the Stooges achtig geluid). Een prima mix van manische en logge rock.
Fake Snake opent beneveld en psychedelisch en barst ineens los in explosieve garagefuzzriffs. De manische zang van Bernhard krijgt hier tegengas van de geile zang van Flora.
Flora’ss quasi onschuldige zang is ook te horen in het hoekige en massief pompende Brainless Painless waarin het grungegeluid aan een Black Sabbath-achtig geluid gekoppeld is. In het behoorlijk punky stomende Peace Joy Pancake zijn Flora en Bernhard bedrieglijk liefjes tegen elkaar. Hun conclusie is echter: But I Don’t Care!!! En dan zijn pannenkoeken uiteraard(?) op zijn plaats….
De afsluiter My Body Is My Capital klinkt, af en toe, bluesy met een lekker lo-fi rammelend geluid en onverwachts opduikende fuzzinjecties. Een eigenaardig en daardoor lekker nummer waarin muzikaal van alles aan de hand is.

Ik ben blij met deze EP van I’m A Sloth en met de terugkeer van de grunge!!!

Tracklist:
01. Hunting Season
02. Fake Snake
03. Brainless Painless
04. Peace Joy Pancakes
05. My Body Is My Capital

Website: www.facebook.com/imasloth

photo credits: Robert Radelmacher