Ida Mae – Raining For You
Format: EP / Label: Thirty Tigers Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Ida Mae is een Brits duo, dat tegenwoordig woonachtig is in Nashville, Tennessee. Een duo dat bestaat uit het echtpaar Chris Turpin (zang, gitaar, percussie) en Stephanie Jean (zang).

Hun debuutalbum ‘Chasing Lights’ verscheen in 2019 en daarop kon je al kennismaken met het intieme Americana geluid van het duo. Een geluid waarin ook vaak (country)blues invloeden te vinden waren.

Hetzelfde intieme geluid tref je ook aan op deze EP.

Het openingsnummer Deep River is ook gelijk het heftigste nummer van de EP Een behoorlijk stevig stampende mix van blues en Americana met de schroeiende gitaar van Marcus King als gast.De prima ongepolijste samenzang van Ida Mae geeft dit nummer een extra, zeer welkom, rauw randje.
Daarna krijgt het intieme geluid van Ida Mae alle ruimte. Zo is Raining For You een breekbare en emotionele ballad waarin door de akoestische gitaar hun voorliefde voor de countryblues doorklinkt.
Break The Shadows is een al even intieme ballad, die meer de folkie kant op gaat. De licht hese stem van Chris wordt prima aangevuld door de hemelse, loepzuivere stem van Stephanie.
Two Hands Against The Ԝheel start met zacht kwetterende vogels en is een nummer met een intiem folky geluid en de fluweelzachte stemmen van Chris en Stephanie.
In de afsluiter, Stars & The Deep Blue Sea, hoor je een zacht schurende gitaar, samen met speeldoos-achtige geluiden in een intens deinende en zoemende ballad.

Deze EP van Ida Mae is een heerlijke, indrukwekkende, voorbode voor een hopelijk snel te verschijnen nieuw album.

Tracklist:
01. Deep River (featuring Marcus King)
02. Raining For You
03. Break The Shadoԝs
04. Tԝo Hands Against The Ԝheel
05. Stars & The Deep Blue Sea

Website: Ida Mae