Hotel Hotel – Heaven’s Will
Format: CD – LP – Digital / Label: Apollon Records
Release: 2019

Tekst: Peter Marinus

Hotel Hotel is de naam van de soloavonturen van de Noorse zanger-gitarist Vegard Urne. Hij is de frontman van de band met de prachtige naam Empty Bottles Broken Hearts.

Vegard is met dit album toe aan zijn derde soloalbum waarop hij wordt bijgestaan door Alexander Lund (accordeon, zang), Jon Mannsåker (bas), Bosse Litsheim (drums, piano), Marius Mørch (elektrische gitaar, orgel), Annlaug Børsheim (zang, viool, Hardingfele) en producer Robert Jønnum (bas).

De muziek van Hotel Hotel is het beste als zeer sfeervolle folky muziek te omschrijven. Muziek waarin je invloeden van klassieke songschrijvers als Townes Van Zandt, Gene Clark, Nick Drake en Leonard Cohen tegenkomt.

Ook de invloed van folkgitarist John Fahey is groot gezien de aanwezigheid van een aantal instrumentale gitaarnummers met folky gitaarwerk. Ik heb dan over Lars Hertervig, Springvar For Vebjorn en Music For Ytterstad.
Het album wordt geopend met Heaven’s Will dat door de Noorse singer-songwriter Ola Bremnes is geschreven. Een prachtig sfeervol en intiem folknummer met stemmige klanken, afkomstig van de Hardingfele, die door Annlaug Børsheim bespeeld wordt. De Hardingfele is een 8-snarige Noorse viool met extra galmend geluid. Haar snijdende viool is ook volop aanwezig in Cut Out My Heart. Een langzaam deinend nummer met een zacht huilende lap steelgitaar en een beklemmende tekst. “Cut out my heart, make an end to itself, make sure we’re apart, never to be found”.
I Found Something I Never Knew I’d Lost is een breekbaar wiegende ballad met een hemels zwevend geluid. In The Song Remains The Same keren de invloeden van Townes Van Zandt en Gene Clark weer terug. Alexander Lund is met zijn loom brommende accordeon te horen in het slepend trage Two Doors Down met warme achtergrondzang van Annlaug Børsheim.
Het slotnummer Stand By Me gaat richting het desolate countryrockgeluid van Gene Clark.

Dit derde album van Hotel Hotel is een album van een desolate verstilde schoonheid!

Tracklist:
01. Heaven’s Will
02. Cut Out My Heart
03. Lars Hertervig
04. I Found Something I Never Knew I’d Lost
05. Springvar For Vebjorn
06.The Song Remains The Same
07. Two Doors Down
08. Music For Ytterstad
09. Stand By Me

Website: Apollon Records