+Hamilton Loomis - This Season

Hamilton Loomis – This Season
Format: CD / Label: Ham-bone Records
Releasedatum: 2 december 2019

Tekst: Joop van Rossem

Mijn eerste kennismaking met Hamilton Loomis geschiedde middels zijn album ‘Give It Back’ uit 2013. Dat was een album met heerlijke bluesy en funky rock, waarop de in Galveston, Texas  geboren en opgetogen Loomis, protegé van Bo Diddley, bewees een echte klasbak te zijn.
Ook zijn platen daarna bleken allemaal prima te verteren; nu heeft de multi-instrumentalist, zanger, componist ervoor gekozen om een kerstplaat op te nemen. Dat gebeurde met de ritmetandem Mike Meade (bas) en Brannon McLeod (drums, achtergrondzang).
Loomis opteert voor vijf originals en vijf min of meer bekende kerstnummers. Maar wat hij ook doet, overal vormen zijn prachtige soulvolle strot, zijn sfeervolle gitaarspel en zijn bluesy en funky benadering van de liedjes de hoofdmoot.

De aftrap wordt verzorgd door het ruim zes minuten durende titelstuk, een eigen song die de volle speeltijd boeit. Lay Around And Love is van hetzelfde laken een pak, waarna het tijd is voor opnieuw een eigen liedje, het soulvolle Everything I Wanted. Ook de volgende twee songs komen uit de eigen koker en komen heerlijk funky en groovend uit de speakers.
Het tweede gedeelte bestaat voor het merendeel uit traditionals zoals het Christmas Tears in slowbluesmodus, een stevig rockende, aan Johnny B. Goode herinnerende Run Rudolph Run en een mooie, akoestische versie van O Holy Night. Loomis’ Love Again Christmas is een fraaie ballad. Het instrumentale God Rest Ye Merry Gentlemen is het minste nummer op de plaat.

Als je van plan bent om dit jaar slechts één kerstplaat aan te schaffen, laat het dan deze van Hamilton Loomis zijn, een cd die je ook nog in april kunt opzetten.

Tracklist:
01. This Season
02. Lay Around And Love
03. Everything I Wanted
04. Another South Tx Christmas
05. Underneath The Tree
06. God Rest Ye Merry Gentlemen
07. Christmas Tears
08. Run Rudolph Run
09. Love Again Christmas
10. O Holy Night

Website: Hamilton Loomis