+Michelle D’Amour and The Love Dealers - Christmas In Blue

Michelle D’Amour & The Love Dealers – Christmas In Blue
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 1 december 20219

Tekst: Fons Delemarre

Het Amerikaanse Blind Raccoon stelt ieder jaar een Kerstcd (Holiday sampler) samen (zie elders op deze site). Dit jaar staan daar o.a. Michelle D’Amour & The Love Dealers op, met het nummer Christmas In Blue. Zij hebben voor Blind Raccoon ook een héél Kerstalbum gemaakt.
Het resultaat is helaas matig. Michelle’s kerstalbum bevat verzorgde, bigband-achtige muziek, met een aantal tamelijk platte blues/jazzdeuntjes (Christmas In Blue, Elf On A Shelf, Wheaterman). Gelukkig worden die nummers afgewisseld met nummers die wel een beetje niveau hebben.
Aardig zijn de James Brown geïnspireerde Funky Santa, de Fats Dominodeun Bring My Baby Back en de Chuck Berry-infused rocker The Noisiest Toy. Echt aardig is de New Orleanssound van The Little Drummer Boy.
Tja, en de zoveelste uitvoering van Silent Night, daar moet je maar tegen kunnen rond de feestdagen; ook als er een solo op staat die naar Hammondorgel klinkt.
Zowel voor de ‘Blind Raccoon Holiday sampler 2019’ als voor ‘Michelle D’Amour’s Christmas In Blue’ geldt dat het muziek is voor liefhebbers en obsessieve verzamelaars van dit Kerstgenre.

Tracks:
01. Christmas in Blue
02. Elf on a Shelf
03. Funky Santa
04. Bring My Baby Back
05. All I Got for Christmas
06. Naughty List
07. Weatherman
08. Silent Night
09. The Noisiest Toy
10. Little Drummer Boy

Website: Michelle D’Amour And The Love Dealers