Greg Copeland – The Tango Bar
Format: CD – Digital / Label: Paraply Records
Release: 2020

Tekst: Paul Op den Kamp

Derde album van deze singer-songwriter uit Los Angeles. Begin jaren tachtig maakte hij zijn eerste plaat, geproduceerd door Jackson Browne. Ondanks goede kritieken flopte het album en werd het stil rondom Greg Copeland. Pas in 2008 kwam er een vervolg, nu twaalf jaar later volgt de eerste nieuwe liedjes.

Licht verwarrend is wel het opzoeken van deze man op het internet. Wat blijkt er is nog een Greg Copeland als zanger actief! Wat verwarrend bij het uitzoeken van achtergrond informatie van de artiest in kwestie. Zeker als beide ook nog in de categorie ‘blues’ vallen.

Deze Greg Copeland maakt in ieder geval muziek die vergelijkbaar is met de inspanningen van Ry Cooder, de eerdergenoemde Jackson Browne en met momenten een vleugje Tom Waits. Liedjes gehuld in het Californisch zonlicht. Een beetje pop, veel gitaar en hier en daar lichte jazz invloeden. Precies zoals die bekende voorbeelden het ook maken. Maar dat is precies het probleem van ‘The Tango Bar’ in een notendop. Copeland zingt en speelt in dezelfde stijl als zijn veel beroemdere collega’s maar heeft niets dat hem als eigen kenmerkt.

Dit maakt ‘The Tango Bar’ tot een soort ‘Chicken Skin Music, the sequel’ of ‘Late For Sky II’. En als de luisteraar zich dit beseft vervliegt acuut de schoonheid van de muziek. Wat overblijft is het gevoel te luisteren naar een pastiche. Het gevoel te luisteren naar iets met te veel overeenkomsten maakt dat het luisterplezier verdampt.

De bar lijkt heel wat als je binnen stapt, tot je beseft dat in je betere kroegen bent geweest.  

Tracklist:
01. I’ll Be Your Sunny Day
02. Let Him Dream
03. Scan The Beast
04. Coldwater Canyon
05. For Lou Reed
06. Mistaken For Dancing
07. Better Now
08. Beaumont Taco Bell
09. The Tango Bar

Produced by Tyler Chester

All songs by Greg Copeland except Mistaken for Dancing (written with Val McCallum) and The Tango Bar (written with Tyler Chester).

Greg Copeland: Vocals, Rhythm Guitar, Harmony Vocal
Tyler Chester: Piano, Keyboards, Bass, Guitar, Percussion
Inara George: Vocal
Caitlin Canty: Vocal
Greg Leisz: Guitar, Lap Steel, Pedal Steel
Val McCallum: Guitar
Davíd Garza: Piano, Zither, Harmony Vocal
Rob Burger: Accordion
Anna Butterss: Acoustic Bass
Madison Cunningham: Harmony Vocal
Stewart Cole: Horns

Recorded in Los Angeles by Craig Parker Adams, Justin Stanley, and Sheldon Gomberg. Mixed by Tyler Chester. Mastered by Gavin Lurssen

Website: https://www.facebook.com/GregCopelandSongwriter/