Recensie: Grave Flowers Bongo Band – Strength Of Spring

 

Grave Flowers Bongo Band - Strength Of Spring

Grave Flowers Bongo Band – Strength Of Spring
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Castleface Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Het doet mij altijd een groot plezier als ik een cover van een Nederlands beat of psychedelisch rocknummer uit de 60’s of 70’s  tegenkom op het repertoire van een buitenlandse band.

Dus werd ik ook erg blij toen ik dit album van Grave Flowers Bongo Band uit Los Angeles tegenkwam met daarop een cover van het Brainbox nummer Down Man. En deze klassieker krijgt een vlammende cover met zeer hard scheurend en schroeiend gitaarwerk maar wel jammer genoeg zonder de “Kaz Lux schreeuw”.

Grave Flowers Bongo Band bestaat uit Gabe Flores (zang, gitaar, saxofoon), Owen Barrett (drums, percussie), Andy Caly (bas), Vaughn Christensen (gitaar, zang), Olaf Selland (gitaar, pedal steel) en Pachy Garcia (synthesizer).

Het geluid op dit door Ty Segall geproduceerde album is overduidelijk door de 60’s psychedelische rock geïnspireerd. En daarbij ontkom je niet aan het geluid van the Pretty Things uit hun S.F. Sorrow periode.

Bedwelmende akoestische gitaren gaan hierbij hand in hand met hard schroeiende fuzzgitaren en een wilde Stooges saxofoon.

Na een zwalkend synthesizerintro opent Lazy River. Een hoekig rockend nummer met een bedwelmende groove en eigenzinnig snijdende elektrische gitaar. Het Pretty Things gehalte is in dit nummer behoorlijk groot.

Sleepy Eyes is een snijdende fuzzrocker met een dwarse saxofoon en een grimmig garagepunk geluid. Smerig fuzzende rock en dromerige psychedelica gaan moeiteloos in elkaar over in Tomorrow.

De dromerige rocker Smile gaat enigszins richting het geluid van Love, de band van Arthur Lee. De woeste saxofoon duikt weer op in Outer Bongolia.

Mocht je denken dat Venus een cover van het Shocking Blue nummer is, zit je er compleet naast! Dit is namelijk een bedwelmend psychedelisch nummer met ook ruimte voor een schurende noisegitaar.

Grave Flowers Bongo Band overtuigt op een prima wijze met dit neo-psychedelische album!

Tracklist:
01. Lazy River
02. Sleepy Eyes
03. Tomorrow
04. Smile
05. Inner Bongolia
06. Animal Lord
07. Venus
08. Outer Bongolia
09. Down Man

Website: Grave Flowers Bongo Band