Ghosts Of Sunset – Never Goodbye
Format: Single / Label: Golden Robot Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Gedurende de jaren ‘80 dook er in de metal scene ineens een nieuw sub-genre op met de ietwat bizarre naam “hair metal”. Een sub-genre waarin het uiterlijk van de artiesten een even grote rol leek te spelen als de muziek zelf. Doordat de artiesten uit dat genre rondliepen met een enorme bos haar, die vaak stijf stond van de haarlak, ontstond de term “hair metal” ook wel aangeduid als “glam metal”.

De echte metal fans moesten weinig van dit sub-genre hebben. Daarvoor was de muziek voor hen veel te gepolijst.

Toch lijkt de “hair metal” weer terug te keren. Neem nu de single van Ghost Of Sunset, Never Goodbye. Een nummer, dat overduidelijk door de “harirmetal” geinspireerd is.

Ghosts Of Sunset is een project van zanger John Merchant uit Western Michigan en mulit-instrumentalist Todd Long (ex-the Verve Pipe).

Zij werden op de single bijgestaan door sologitarist Tracii Guns (L.A. Guns), bassist Bruno Ravel (Danger Danger), drummer Adam Hamilton (Tuff), toetsenist Brian Roth en achtergrondzanger Patrick Kennison (Lita Ford).

De single is een voorloper van de EP ‘Headed West’ en heeft hetzelfde pompeuze geluid dat de 80’s typeerde. Denk daarbij richting bands als Whitesnake, Bon Jovi en het latere werk van Alice Cooper. De mix van melodieuze metal en krachtig pompende riffs brengt ook de term “Arena rock” weer naar boven.
John Merchant heeft een gebroken, doorleefde stem, die ervoor zorgt dat er toch nog een rauw randje aan dit nummer zit. Tracii Guns levert een splijtende gitaarsolo af.

Deze single is voer voor de fans van melodieuze rock en uiteraard voor de “hair metal” fans!

Tracklist:
01. Never Goodbye

Website: Ghosts Of Sunset