FM – Synchronized
Format: CD – LP – Digital / Label: Frontiers Music srl
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Nadat Wildlife, een Bad Company-achtige bluesrockact, begin jaren uiteen spatte, startten de broers Steve(zang) en Chris Overland (gitarist) FM op, niet te verwarren met de Canadese groep met dezelfde naam.

Al snel sloten Pete Jupp (drums), Merv Goldsworthy (bas) en Philip Manchester (toetsen) aan om zich te richten op melodieuze rocksongs of zoals ze dat in Amerika noemen: A(dult) O(rientated) R(ock).

36 Jaar later (waarin een radiostilte van ruim 10 jaar zit) doen ze dat nog steeds, maar niet meer in de beginopstelling: Chris Overland werd vervangen door Jim Kirkpatrick en Manchester door Jem Davis. Voor het bandgeluid heeft dat gelukkig geen consequenties: catchy songs met galmrijke refreinen.
Steve Overlands prima zang, sterke instrumentale invulling en verzorgde achtergrondkoortjes (alle leden zetten hun stem in) resulteren in hard rockende, vrolijk makende songs zoals Best Of Times, Change For The Better, End Of Days (wat een waanzinnig intro), Pray, Walk Through The Fire (met ‘geleend’ intro van Mr. Mister’s Broken Wings), Hell Or High Water en Ready For Me maar ook voor aangename rockballads als Ghost Of You And I en Broken.

Nieuwe invalshoeken en verrassende wendingen waren op voorhand niet te verwachten en die zijn dus ook niet te traceren, maar een lekker wegluisterend album is ‘Synchronized’ dus wel. Doe er je voordeel mee !

Tracklist:
01. Synchronized
02. Superstar
03. Best Of Times
04. Ghost Of You And I
05. Broken
06. Change For The Better
07. End Of Days
08. Pray
09. Walk Through The Fire
10. Hell Or High Water
11. Angels Cried
12. Ready For Me

Website: FM