Eric Steckel – Grandview Drive
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

In het geval van gitarist-zanger Eric Steckeluit Leligh, Pennsylvania, mag er gerust gesproken worden van een jong bluesrock talent. De inmiddels 29-jarige Steckel bracht als 11-jarig jochie zijn debuutalbum ‘A Few Degrees Warmer’ uit en werd vervolgens door niemand minder dan John Mayall opgenomen in zijn Bluesbreakers.

Zijn nieuwe album ‘Grandview Drive’ bewijst nogmaals dat we hier met een zeer groot talent te maken hebben. Eric bespeelt alle instrumenten op het album, met uitzondering van de drums, die door Don Plowman bespeeld worden.

Met Take My Love To Town levert Eric direkt een staaltje van zijn kunnen af. Een stevig snijdend bluesrock nummer met Eric’s hard brullende gitaar in de hoofdrol. Dit van logge funky grooves voorziene nummer is zo’n nummer dat in het straatje “Rock ‘n’ Roll Hoochie Coo” thuishoort. De liefhebbers weten dan genoeg!
Dream For 2 opent als statige pianoballad en gaat daarna als sfeervolle bluesrock verder met hard huilend gitaarspel. Same Old Blues, een nummer van Don Nix, is door Eric getransformeerd tot een soulvolle bluesballad met sfeervol pianospel en Eric’s intens huilende gitaar.
Dan volgt het log zoemende Best With You, een rocker, die ook bij fans van Pat Travers in de smaak zou kunnen vallen. Het mid-tempo When Ignorance Turns To Bliss is voorzien van uitzinnig rauw brandend gitaarspel.
Can’t You See is een cover van een Marshall Tucker Band nummer en is een intense Southern Rock ballad.
De gevoelige kant van Eric komt aan bod in de zacht wiegende, soulvolle, ballad Good Days, Bad Days en in de cover van Michael Burks’ Since I Been Loving You.
Vervolgens is Eric weer vol gas te horen in de hoekige rocker You Never Will, de schurende bluesrocker Promised Land en de afsluiter, het loom pompende Solid Ground.

Eric Steckel bewijst met zijn nieuwe album dat hij een uitstekende gitarist is en dat de bluesrockfans niet om hem heen kunnen. Kopen dat album!

Tracklist:
01. Take My Love To Town
02. Dream For 2
03. Same Old Blues
04. Best With You
05. When Ignorance Turns To Bliss
06. Can’t You See
07. Good Days, Bad Days
08. You Never Will
09. Since I Been Loving You
10. Promised Land
11. Solid Ground

Website: Eric Steckel