Electric Hollers – Electric Hollers
Format: CD – LP – Digital / Label: Eigen Beheer
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het 70’s bluesy rockgeluid is gewoon niet uit te roeien! Het blijft maar opduiken! Ook nu weer op het debuutalbum van het Nederlandse bluesrocktrioElectric Hollers. Uit Noord-Nederland om precies te zijn.

De band bestaat uit Tim Birkenholz (zang, gitaar), Inge de Vries (bas, zang) en Max Mollema (drums, zang) en heeft zich flink door 70’s giganten als Led Zeppelin, Ten Years After en Santana laten beïnvloeden. De Santana invloeden kom ik eerlijk gezegd niet tegen op dit album. Harde, broeierige bluesrock echter wel!

Zoals in de opener Gonna Be Okay, een funky groovend nummer waarin het Ten Years After geluid terug te horen is door het schroeiende raspende gitaargeluid en de galmende pychedelische break. Hetzelfde geluid is te horen in Time met opnieuw een funky groove.
Need Some Loving is een intieme slowblues die even warm klinkt als bijvoorbeeld “Blue Jean Blues” van Z.Z. Top of het mystieke bluesgeluid van Peter Green’s Fleetwood Mac. Tim Birkenholz wisselt fraai uitwaaierende galmende licks af met harde bluesy licks.
Self Control is een vlammend pompende boogie met rauw scheurend slidegitaar werk. De vlam blijft in de pijp met de broeierig pompende boogie Goin’ Insane met een lekker sompig Z.Z. Top geluid. In het logge en lui groovende I Don’t Care duikt het luie “Love Like A Man” (Ten Years After)  geluid op met knalhard brullend gitaarwerk. Better For All heeft zowel harde Led Zeppelin grooves (a la “Good Time Bad Times”) als een Pink Floyd-achtig zwevend geluid.
Afgesloten wordt met de funky pomper Dreams That Go Under waarin het 70’s Fleetwood Mac geluid weer de kop opsteekt.

Met Electric Hollers hebben we er weer een prima vaderlandse bluesrockband bij!

Tracklist:
01. Gonna Be Okay
02. Time
03. Need Some Loving
04. Self Control
05. Goin’ Insane
06. No Fool
07. I Don’t Care
08. Better For All
09. Dreams That Go Under

Website: Electric Hollers