Recensie: Deborah Parlor – Dreaming Wide Awake

 

Deborah Parlor - Dreaming Wide Awake

Deborah Parlor – Dreaming Wide Awake
Format: CD EP / Vinyl EP – Digital / Label: Eigen Beheer
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

De lijst van Nederlandse singer-songwriters begint zo langzamerhand behoorlijk lang te worden. Dit keer sluit Deborah Parlor aan in deze rij en nestelt zich met haar debuut EP gelijk in de hogere regionen van de lijst.

Het gaat hier om Deborah de Groot, die haar “artiesten achternaam” dankt aan het feit dat zij vaak een vintage gitaar van het merk Parlor bespeelde.

Na haar ervaringen in Londen met songwriters als Don Mescall (Ronan Keating) en Tom Nichols (Kylie Monogue)  kwam zij onder de hoede van J.B. Meijers, die we kennen van zijn werk met Ilse DeLange en Barry Hay (en nog vele anderen).

Met hem werd deze EP opgenomen waarop je ook nog Ed Struijlaart, Peter Slager (Bløf), Djoeke Boomsma, Bernard Gepken en gitarist Leif de Leeuw tegenkomt.

Deborah is volgens eigen zeggen geïnspireerd door artiesten als Emmylou Harris, Dolly Parton, Alison Krauss en Stevie Nicks hetgeen haar automatisch in de Americana hoek terecht doet komen.

In het openingsnummer Closing Time zingt Deborah samen met Ed Struijlaart. Een dromerig Americana nummer waarin de snerpende gitaar voor het rauwe randje zorgt en waarin ook de invloed van Sheryl Crow hoorbaar is.

The Storm In Me is een krachtig stuwend countryrock nummer dat moeiteloos kan aansluiten bij het geluid van Ilse DeLange.

Het fluwelen stemgeluid van Deborah komt prima tot zijn recht in de breekbaar zwevende ballad Dust met een heerlijk huilende pedal steel.

Sometimes I Do is een zwierig Americana nummer, dat gevolgd wordt door het intieme en warme titelnummer Dreaming Wide Awake. Een nummer waarin een Suzanne Vega-achtig geluid hand in hand gaat met dromerige Fleetwood Mac invloeden.

Een overtuigend debuut van een artieste waarvan we hopelijk nog lang van gaan genieten.

Tracklist:
01. Closing Time
02. The Storm In Me
03. Dust
04. Sometimes I Do
05. Dreaming Wide Wake

Website: Deborah Parlor