Deb Ryder – Get Ready!
Format: Single / Label: VizzTone Label Group
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Om zangeres Deb Ryder te introduceren zal ik eerst haar levensverhaal in het kort vertellen. Ze werd geboren in Peoria, IL. Al snel verhuisde het gezin Ryder naar Chicago. Na de scheiding van haar ouders belandde Deb vervolgens in L.A. waar ze de buurvrouw werd van Bob Hite, zanger van de band Canned Heat. Door zijn platencollectie raakte Deb verslingerd aan de blues.

Ze begon op te treden in clubs en al snel werd Etta James haar muzikale mentor. Met haar echtgenoot Ric Ryder vormde zij vervolgens the Bluesryders.

Haar solodebuut “Might Just Got Luck” verscheen in 2013.

En nu komt Deb met de single Get Ready!, die een voorloper is van een hopelijk snel te verschijnen nieuw album.

Vocaal kan je horen waarom Etta James haar mentor werd. Deb heeft namelijk net zo’n grofkorrelig, hard en funky stemgeluid, dat op deze single uitstekend tot zijn recht komt.

Een funky blues nummer, dat lekker loom grooved en dat voorzien is van soulvolle blazers en bijtend, funky, gitaarwerk.

Deb wordt door een stel uitstekende, ervaren muzikanten begeleid. Gitarist Johnny Lee Schell was in het verleden lid van de Southern Rockband Baby en was te vinden in bands van Bonnie Raitt en Renee Geyer. Bassist Travis Carlton is de zoon van fusuon gitarist Larry Carlton.
Drummer en producer Tony Braunagel was in een ver verleden lid van Paul Kossoff’s Back Street Crawler. Saxofonist Joe Sublett speelde onder meer bij Stevie Ray Vaughan, Bonnie Raitt, the Blues Brothers en Delbert McClinton en trompetist Mack Pender was te vinden bij o.a. Southside Johnny, Little Steven en Bruce Springsteen.

Het is met muzikanten als deze, en met een super zangeres als Deb Ryder, niet verwonderlijk dat we hier te maken hebben met een heerlijke funky single, die reikhalzend doet uitkijken naar haar nieuwe album.

https://youtu.be/_73-O8xyxCE

Track:
01. Get Ready!

Website: Deb Ryder