David Grissom – Trio Live 2020
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Voor velen zal dit album de eerste kennismaking zijn met gitarist-zanger David Grissom uit Austin, Texas. Toch hebben we hier te maken met zijn vierde album! David heeft een verleden met artiesten en bands als the Allman Brothers Band, the Fabulous Thunderbirds en Robben Ford en songs van hem werden opgenomen door o.a. John Mayall, Lee Ann Womack en Trisha Yearwood.

Dit vierde album werd live opgenomen in de Saxon Pub, zo’n beetje de stamkroeg van David. Naast David hoor je drummer Bryan Austin en de bassisten Chris Maresh en Glenn Fukunaga.

David heeft een geheel eigen gitaarstijl gecreëerd waarin hij bijtende harde Hendrix licks met het grootste gemak laat samensmelten met meer jazzy klanken van bijvoorbeeld Robben Ford. Zijn ritmesectie zorgt er voor dat er een constant funky ritme in de nummers blijft zitten.

Geopend wordt met Lucy G, een loom groovende instrumentale bluesrocker waarin David behoorlijk schurende en gonzend klinkt en waarin de eerste jazzy klanken opduiken.
Crosscut Saw is een bluesklassieker, die geschreven werd door Tommy McCLennan maar vooral bekend is van Albert King. David’s versie klinkt broeierig, ingetogen en funky. Hier klinkt David’s gitaar achtereenvolgens weelderig galmend, jazzy en vurig huilend a la Jimi Hendrix. Ook zijn zang valt niet tegen want David is ook nog eens gezegend met een soulvolle stem.
Way Jose is vervolgens een vlammende pompende instrumentale bluesrocker met een geluid dat doet denken aan de Band Of Gypsies periodevan Jimi Hendrix. Bryan Austin valt hier op door zijn funky, haast New Orleans-achtige, drumstijl.
Don’t Lose Your Cool van Albert Collins klinkt hoekig pompend waarbij David zijn gitaar romig laat uitwaaieren in tegenstelling tot de harde bijtende stijl van Albert Collins. Never Came Easy To Me is een soulvolle ballad waarin een gospelgeluid rondwaart waarin David zijn gitaar broeierig laat huilen en bijten.
Freddie King’s In The Open klinkt hoekig pomend en wordt gevolgd door de sompige luie boogie Squawk, in de geest van ZZ Top. Een instrumental met huilend, kermend en gierend gitaarspel en zelfs harkende John Lee Hooker riffs.
David en zijn band eindigen met het losjes swingende Boots Like To Boogie. Een stuwende shuffle met een lichte countrytik.

Dit vierde album van deze uitstekende gitarist is een absolute verplichte aanschaf voor alle bluesrock liefhebbers onder ons!

Tracklist:
01. Lucy G
02. Crosscut Saw
03. Way Jose
04. Don’t Lose Your Cool
05. Never Came Easy To Me
06. In The Open
07. Squawk
08. Boots Like To Boogie

Website: David Grissom