Dave Goddess Group – Once In A Blue Moon
Format: CD – Digital / Label: Emotional Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het rijtje invloedrijke rootsrockers als Roger McGuinn, John Cougar, Tom Petty, Warren Zevon, Bob Seger en Willy DeVille blijft maar van invloed op een groot aantal talentvolle nieuwe rootsrockers. Zoals in dit geval de Dave Goddess Group uit Allentown, Pennsylvania.

Een groep geformeerd rond zanger-gitarist Dave Goddess, die verder bestaat uit Mark Buschi (bas), Tom Brobst (toetsen, saxofoon), Chris Cumming (drums) en Gary Gipson (gitaar).

De band debuteerde in 2012 met het album ‘Something New’ en heeft nu een nieuw album in de schappen liggen.

Een album met een heerlijk swingend geluid, dat gelijk al swingend van start gaat met When You’re Happy, I’m Happy. Een opgewekt nummer dat vooral door de rauwe stem van Dave aan het geluid van John Cougar doet denken. De blije boodschap van het nummer komt prima stuwend over…I’m happy!!
Dance While You Can is nog zo’n nummer waar je automatisch vrolijk van wordt Een pompend powerpop nummer met Cougar/Tom Petty trekjes. Sprankelend en tot dansen uitnodigend. De melodie stuwt in de beste “I Fought The Law” (Bobby Fuller) traditie.
Vervolgens is Once In A Blue Moon een intiem sprankelend rootsnummer met een zacht twangende gitaar en huilende pedal steel. Het uptempo pompende When The Lightnin’ Strikes doet aan de betere nummers uit het solorepertoire van Roger McGuinn denken terwijl ook Bob Seger hier genoemd mag worden.
Ook in All Talk And No Action worden powerpop en roots met elkaar gemengd. Een nummer met een scheurende gitaarsolo en een Springsteen/Seger-achtige drive. Chinatown is een intiem ingetogen nummer met een heerlijk soulvol orgel. In de opgewekte lome swinger Exit Through The Gift Shop zit een flinke dosis funky zydeco door de accordeon van gast Corey Purcell.
De band sluit het album af met het intieme, Tom Petty-achtige, Volunteers.

Met dit album van de Dave Goddess Group haal je absoluut een aanwinst in het rootsrock repertoire binnen!

Tracklist:
01. When You’re Happy, I’m Happy
02. Dance While You Can
03. Once In A Blue Moon
04. When The Lightnin’ Strikes
05. When The Past Caught Up With John Henry Weaving
06. You Can’t Fight Fire Vith Fire
07. All Talk And No Action
08. Chinatown
09. Exit Through The Gift Shop
10. Volunteerss

Website: Dave Goddess Group